Miks siis mitte ka kodus suvisel aiapeol või grilliõhtul burkse valmistada? Mahlane sütel küpsenud liha- või juurviljakotlet, krõmpsuv salat, parasjagu maitsvat kastet - kõik see iseküpsetatud kukli vahel. Sellisele ahvatlusele ei suuda küll keegi vastu panna!
Vahet pole, kas eelistad kuklipoolikute vahele panna liha, kala või juurvilja, peaasi et kõik komponendid oleksid võimalikult värsked. Kuivanud kukli ja närtsinud salatilehega imet ei tee!
Vähemtähtis pole ka hästi küpsetatud liha (kala, kana, juurviljakotlet). Hoia oma grillil silm peal, et sinu burgeri peategelane üle ei küpseks! Üleküpsenud liha on üleküpsenud liha, seda ei paranda kahjuks ka maailma parim hamburgerikaste.
Kukli osas ei maksa samuti järeleandmisi teha, sest täiuslik hamburger valmib vaid mõnusa maitsega kuklist. Õnneks on toidupoodides lai valik burgeriteoks sobivaid saia ja leivalisi, spetsiaalsetest hamburgerikuklitest koorikleibade ja juurviljadega röstkukliteni välja. Leia oma lemmik ja jäta maitsetud kuklid poodi!
Kui oled küpsetamisega sina peal, valmista kuklid ise! Retseptiviited leiad artikli lõpust.
Täisterakukli või kooriklievaga, veiseliha- või kalkunipihviga, majoneesi- või ketšupiga, idude või salatilehega, juustuga või ilma?
Kui sa ei suuda otsustada, siis alusta mõne järeleproovitud Nami-Nami retseptiga. Vanad head klassikud ei vea kunagi alt! Tee näiteks klassikalist Ameerika burgerit, juustuburgerit (ülal paremal) või kanafileeburgerit. Ka austraallaste Kullaranniku burger (vasakul) ja kana-juustuburger (keskel) on proovimist väärt!
Kui sa saiast lugu ei pea, tee rukki-fileeburgerit (ülal keskel) või mõnusat rukkiburgerit (vasakul). Viimane neist on populaarseim burgeriretsept Nami-Nami retseptikogus!
Kalasõpradele tuleb kindlasti pakkuda kalafileeburgerit, kuigi tegelikult sobivad ka lihtsad kalapulgad burgeri vahele. Vaata näiteks seda brittide “fish finger patty” retsepti (ülal paremal).
Kui tahad muljet avaldada, siis tee ülimaitsvat lõheburgerit (ülal paremal), mahlast sealihaburgerit õuna ja sinihallitusjuustuga (vasakul) või värskendava ürdikastmega lambaburgerit. Miks mitte üllatada sööjaid hoopis Sloppy Joe’ga (keskel)?
Loomulikult leidub Nami-Namis ka lihata burgeriretsepte, näiteks juustusõprade lemmik grilljuustuburger (ülal paremal), taimsed Portobello burgerid (vasakul) ja mõnus falafeliburger (keskel).
Hamburgeri valmistamiseks ei ole tegelikult retsepti vajagi! Võid selle kokku panna just sellistest komponentidest, mis sulle endale kõige rohkem meeldivad. Kui vajad siiski veidi inspiratsiooni, vaata alljärgnevaid retseptiviiteid!
Artikkel ilmus 30. mail 2018
Mina teen selliseid: grill veiseliha kotlett, muna, sibul, tomat, juust, peekon ja hamburgeri kaste.
Milline iludus! Kindlasti ka väga maitsev :)
Teeme kodus ise burgereid. Ka kuklid teen ise. Poest ostetud burgerisaiad ei kõlbavat enam (lapsed on ju kõige ausamad kriitikud) :D Kuklid olen burgerite jaoks teinud Nami-Nami seesamikuklite retsepti järgi. Ainult selle erinevusega, et sulavõi lisan lõpus taignale. Saiad on mõnusad pehmed ka järgmisel päeval.