1 sibul
500 g kvaliteetset veisehakkliha
4 sl hakitud peterselli
soola ja musta pipart
1 sl õli
4 head burgerikuklit
2 sl ameerika sinepit
2 sl head majoneesi
0,5 ribadeks lõigatud jääsalatit
2 viilutatud nn lihatomatit
4 viilutatud marineeritud kurki
Lõika sibul pooleks. Haki üks sibulapoolik peenelt, teine lõika õhukesteks viiludeks.
Sega hakkliha, petersell ja hakitud sibul, maitsesta soola-pipraga. Vormi neljaks burgeriks ning pane külmkappi veidikeseks (siis ei lagune hakk-kotlet praadimisel laiali).
Kuumuta pannil õli. Pane hakk-kotletid pannile ning prae 5 minutit mõlemalt poolt (kokku siis 10 minutit).
Soojenda hamburgerikuklid. Määri alumisele kuklipoolele sinepit ja majoneesi. Tõsta peale jääsalat, sibula-, tomati- ja kurgiviilud. Aseta peale praetud hakk-kotlet ning kata teise kuklipoolega.
Serveeri jämedate friikartulitega.
Retsept on briti ajakirjast Family Circle (September 2001, The Classic American Burger). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Maitsepoolest oli tegemist hea burgeriga!
Täitsa mõnus!
Kasutaja Liina on sellise pildi saatnud 2010. aastal:
See oli vapustavalt hea
Tore lugeda, Oiiii! :)
Vôin käsi südamel öelda, et tuli Eesti parim burger. Hea kombo on koos Aleksandri koogiga
Ma saan aru, et kuskil algas juba koolivaheaeg?
Pole mina mingi koolijüts. Ma täiskohaga kokk vaata. Töötan Eesti parimas restoranis nimega Fasters
Kuhu juust jäi? Burxi sisse käib ikka juust ka ju!
Täidiseks lisasin coleslaw salatit.
Oppa nende kommentaaride järgi ma tahaks ka oma lastele teha burgerit! Nagu mehed ütlevad "naised kuuluvad kööki " see on täitsa tõsi mu mees on väga laisk ja paks
Klassikaline ameerika burger
Mõnusalt rikkalikud burgerid mahlaka veiselihapihvi ja klassikaliste lisanditega, sh Hellmann'si majoneesiga.