Burgerikuklid

Sibulamaitselised kuklid sobivad hästi burgerite ja Sloppy Joe valmistamiseks, ent ka niisama supi kõrvale söömiseks.

Kogus
8 suurt kuklit
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

450 g nisujahu

1 pakk kuivpärmi või 25 g värsket pärmi

2-3 sl Kühne röstitud sibulat

2 sl suhkrut

0.75 tl soola

2.5 dl sooja vett

2 sl õli

Peale:

määrimiseks muna

seesamiseemneid

Valmistamine

Sega tainakausis jahu, sool, suhkur, röstitud sibulalaastud ja kuivpärm. Lisa soe vesi (u 42 C) ja sega ja sõtku tainas ühtlaseks, lõpupoole lisa õli ja sõtku ka see tainasse.

Kui tainas kausi ja käte küljest lahti lööb, siis kata kauss puhta köögirätiga ja lase tainal soojas kohas kahekordseks kerkida.

Jaota tainas kaheksaks võrdse suurusega tükiks ning vormi need omakorda kukliteks. Aseta ahjuplaadile ning lase veel pool tundi kerkida.

Pintselda pealt lahtiklopitud munaga ning puista üle seesamiseemnetega. Küpseta 220-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni kuklid on kuldsed ja küpsed.

Võta ahjust välja, piserda kergelt veega ning kata rätiga. Lase jahtuda.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 16.06.2016 21:51

Pehmed ja maitsvad!</br> Alguses kahtlesin ja tahtsin 2 sl suhkru asemel 2 tl panna, aga kui maitsesin sibulahelbeid, mis olid päris mõrkjad, panin ikka retseptis ettenähtud koguse. Seekord olid kerkimiseks ideaalsed tingimused ja kuklid õnnestusid väga hästi!</br> Sibul annab imehea maitse ja selline kerge magusus sobib burgeri põhjaks hästi. </br>Soovitan!

Katsetaja
postitatud 29.10.2016 16:07

Tegin tervislikuma versiooni ja kasutasin täistera nisu- ja kaerajahu pooleks. Ei teagi, kas asi oli jahudes, kuklid mul eriti kerkida ei tahtnud ja tulidki väiksed ja üsna karused. Niisama kuklina söömiseks väga head, aga burgeri jaoks pisut väiksed ja pudenevad. Saab siis miniburgereid teha :)

Pille
postitatud 29.10.2016 18:18

Katsetaja - no täisteranisujahu ongi ju karusem ja kaerajahu gluteeni- ehk liimvalgusisaldus on teistsugune, seepärast Su kuklitainas eriti ei kerkinudki. Retseptis küll asi polnud :)