Sloppy Joe võileib

Sloppy joe on Ameerika populaarne roog hakitud veiselihast, sibulatest, ketšupist, mida serveeritakse burgerikukli vahelt.
Võileiva leiutajaks on Sloppy Joe nimeline baar Key Westis.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

500 g väherasvast veisehakkliha

1 hakitud sibul

2 hakitud sellerivart

1 hakitud roheline paprika

3 purustatud küüslauguküünt

soola ja musta pipart

500 g tomatipüreed (nn passata)

100 g ketšupit (nt Salvest)

2 sl pruuni suhkrut

2 tl Worcesteri kastet

1 tl Tabascot

Serveerimiseks:

6 röstitud burgerikuklit

Valmistamine

Kuumuta õli suurel praepannil. Lisa hakkliha ning kuumuta hoolega segades, kuni hakkliha enam roosa ei ole. Lisa hakitud sibul, varsseller ja roheline paprika. Kuumuta keskmisel kuumusel senikaua, kuni köögiviljad on pehmed.

Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel 3-4 minutit. Maitsesta soola-pipraga. Alanda kuumust ja lisa tomatipüree, ketšup, suhkur, Tabasco ja Worcesteri kaste ning suur klaasitäis vett. Hauta keskmisel tulel aeg-ajalt segades senikaua, kuni kaste on paksenenud (umbes 30 minutit). Maitsesta soola-pipraga.

Serveeri kuklite vahel.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Jane
postitatud 22.11.2010 21:36

Tore viis hakkliha teha, uus maitse. Retsepti täiendaks sellega, et suurt klaasi vett küll ei ole vaja - aedviljadest ja tomatipastast piisavalt vedelikku. Paksuks keetmine tasasel tulel võtab muidu oluliselt üle 30 minuti. Kõrvale maitses ülihästi Coleslaw salat. Soovitan mõlemat retsepti!

Ilse
postitatud 08.08.2017 09:36

Täitsa hea! Vett pole nii palju tõesti vaja aga eks seda peab siis silma järgi sättima igaüks ise, sest hautamiseks seda siiski natuke peab lisama.

Hexy
postitatud 24.10.2020 20:24

Huvitav burger, aga jääme siiski tavapärase stiili juurde.