Kokandussõnastik

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ü Y KÕIK

Aerolatte

Väike patareiga töötav vispel, kasutatakse piima vahustamiseks.

Appenzelleri juust

Juba 700 aastat tuntud kõva Appenzelleri juust pärineb Appanzelli ja Saint Galleni ümbruse mägedest Šveitsis. Maitselt vürtsikas ning aroomis on tunda röstsaia ja pärmi. Väline kest on erkoranž ja levitab kerget laudalõhna[...]

Arapey juust

Lõuna-Ameerikast Uruguayst pärit juust. Arapey on kuulus puhkekeskus Uruguay rannikul. Arapey on kõva ja kergesti pudenev, ent mitte väga kuiv juust. Sobib hästi riivimiseks. Maitsev suppide või makaronide peal[...]

Asiago juust

Asiago on Kirde-Itaaliast pärit kõva juust, mis on tehtud pastöriseerimata lehmapiimast. Asiagost on kaks varianti: värske Asiago Pressato täispiimast ja laagerdatud Asiago d'allevo kooritud piimast[...]

Aura sinihallitusjuust

Soomlaste tuntuim ja vanim sinihallitusjuust. Aura sinihallitusjuustu hakati valmistama Turu linnas 1935. aastal Aura Gold juustu valmistatakse 1997. aastast. Tugeva lõhnaga, mureda koostisega, laagerdub 6 nädalat[...]

Babingtoni lauk

Briti saartel kasvav lauk. Õienupud on söödavad.

Babybel juust

Prantsuse juust. Punase vahatatud koorega versioon Edami juustust.

Balkanimaade köök

Balkani poolsaarel asuvad Albaania, Kreeka, Bulgaaria, enamik Jugoslaaviat ning osa Rumeeniat ja Türgit. Nami-nami retseptikogus on Türgile ja Kreekale/Küprosele eraldatud eraldi rahvusköögi kategooria, ent albaania, bulgaaria, rumeenia, moldaavia ning endise Jugoslaavia (st serbia, horvaatia, sloveenia, makedoonia, bosnia ja tšernogooria) road leiate liigi "Balkanimaad" alt[...]

Bearni kaste

Bearni kaste e. sauce béarnaise on kuulus kaste prantsuse köögist. Kastme koostisosad on või, munakollased, valge veiniäädikas, šalottsibul, must pipar, estragon. Serveeritakse praetud, küpsetatud või grillitud liharoogade juurde, ent sobib ka keedetud aedviljade kõrvale[...]

Kuva kõiki