petersell

Petersell esineb kahe teisendina: lehtpetersell, millel on siledad või käharad lehed, ja juurpetersell, millel on lühike, pikk või poolpikk juur. KUIDAS KASUTADA? Petersellilehed on populaarne maitseaine. Annab väga hea maitse suppidele, salatitele, lihatoitudele. Värskeid lehti on soovitatav lisada pärast toidu kuumtöötlemist, nt kaunistusena. MIDA SISALDAB? Petersell sisaldab rohkelt C-vitamiini (20 grammi peterselli katab päevase C-vitamiini vajaduse), karotiini ja mitmeid vajalikke mikroelemente. MIKS KASULIK? Maitseainena kasutades võimaldab piirata soola kasutamist söögitegemisel - seetõttu abiks südamehaigetele. Soodne kaltsiumi ja fosfori vajadus parandab söögiisu, soodustab seedimist ja on rahustava toimega. KUIDAS SÄILITADA? Petersellilehti võib kuivatada ja soolata, eriti hästi säilib lehtede lõhn ja maitse sügavkülmutatult. Allesjäänud petersellivarred võib kuivatada ja hiljem puljongisse lisada.