1 sl oliiviõli
500 g väherasvast veisehakkliha
1 hakitud sibul
2 hakitud sellerivart
1 hakitud roheline paprika
3 purustatud küüslauguküünt
soola ja musta pipart
500 g tomatipüreed (nn passata)
2 sl pruuni suhkrut
2 tl Worcesteri kastet
1 tl Tabascot
Serveerimiseks:6 röstitud burgerikuklit
Kuumuta õli suurel praepannil. Lisa hakkliha ning kuumuta hoolega segades, kuni hakkliha enam roosa ei ole. Lisa hakitud sibul, varsseller ja roheline paprika. Kuumuta keskmisel kuumusel senikaua, kuni köögiviljad on pehmed.
Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel 3-4 minutit. Maitsesta soola-pipraga. Alanda kuumust ja lisa tomatipüree, ketšup, suhkur, Tabasco ja Worcesteri kaste ning suur klaasitäis vett. Hauta keskmisel tulel aeg-ajalt segades senikaua, kuni kaste on paksenenud (umbes 30 minutit). Maitsesta soola-pipraga.
Serveeri kuklite vahel.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Tore viis hakkliha teha, uus maitse. Retsepti täiendaks sellega, et suurt klaasi vett küll ei ole vaja - aedviljadest ja tomatipastast piisavalt vedelikku. Paksuks keetmine tasasel tulel võtab muidu oluliselt üle 30 minuti. Kõrvale maitses ülihästi Coleslaw salat. Soovitan mõlemat retsepti!
Täitsa hea! Vett pole nii palju tõesti vaja aga eks seda peab siis silma järgi sättima igaüks ise, sest hautamiseks seda siiski natuke peab lisama.
Huvitav burger, aga jääme siiski tavapärase stiili juurde.
Sloppy Joe võileib
Sloppy joe on Ameerika populaarne roog hakitud veiselihast, sibulatest, ketšupist, mida serveeritakse burgerikukli vahelt. Võileiva leiutajaks on Sloppy Joe nimeline baar Key Westis.