Mõnus rukkiburger

Rukkiburger veisepihvi, karamellistatud sibula, Salvesti võileivakurgi ja Salvesti sinepikastmega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 rukki-koorikleiba

400 g veisehakkliha

3-4 sibulat

4 sl oliiviõli

võileivakurki (Salvest)

krõmpsuvat lehtsalatit

6 sl sinepikastet (Salvest)

2 küüslauguküünt

soola

Valmistamine

Esmalt valmista karamellistatud sibul: koori ja viiluta sibulad. Aseta praepann pliidile keskmisele kuumusele, vala peale õli. Kui õli on kuum, lisa sibulad, veidi soola ning prae mõõdukal kuumusel umbes 20 minutit, kuniks sibul on mõnusalt karamellistunud. (sibula karamellistamise võid varem ette teha ja vahetult enne burgerite kokkupanekut uuesti üles soojendada. Viimast saad teha ka grillil, fooliumist tehtud kausikeses). 

Koori ja riivi küüslauk, pane kaussi. Lisa hakkliha ning sool. Sega hoolega läbi, vormi neli õhukest kotletti. Küpseta kotlette kas grillil või pannil mõlemalt poolt mõned minutid.

Soojenda leivakesed. Aseta iga leivakese alumisele poolele lehtsalatit, marineeritud kurgi viilud, seejärel kotlet, sinepikaste ning viimasena mõnus ports karamellistatud sibulat. Kata teise leivakesega ning serveeri koheselt.

Nipid ja soovitused:

  • Kui elad väljaspool Eestit ja Salvesti sinepikastet kauplusest ei leia, siis võta 6 sl head majoneesi ja sega juurde 1 tl meelepärast sinepit. 
  • Eriti mugav on burgeri tegemisel kasutada Salvesti viilutatud võileivakurki, aga sobib ka Salvesti maitselt mahe kurk.
  • Vaata teisi burgeriretsepte Nami-Namis. 

Loe veel:

Retsept ja foto: Martiina, vt ka Martiina blogipostitust.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 09.08.2016 12:27

Mmm, kui isuäratav!

katikoplime
postitatud 03.06.2017 19:15

Nii mõnus vaheldus. Nii maitsev ja mahlane kotlett. :)