Esmalt valmista karamellistatud sibul: koori ja viiluta sibulad. Aseta praepann pliidile keskmisele kuumusele, vala peale õli. Kui õli on kuum, lisa sibulad, veidi soola ning prae mõõdukal kuumusel umbes 20 minutit, kuniks sibul on mõnusalt karamellistunud. (sibula karamellistamise võid varem ette teha ja vahetult enne burgerite kokkupanekut uuesti üles soojendada. Viimast saad teha ka grillil, fooliumist tehtud kausikeses).
Koori ja riivi küüslauk, pane kaussi. Lisa hakkliha ning sool. Sega hoolega läbi, vormi neli õhukest kotletti. Küpseta kotlette kas grillil või pannil mõlemalt poolt mõned minutid.
Soojenda leivakesed. Aseta iga leivakese alumisele poolele lehtsalatit, marineeritud kurgi viilud, seejärel kotlet, sinepikaste ning viimasena mõnus ports karamellistatud sibulat. Kata teise leivakesega ning serveeri koheselt.
Nipid ja soovitused:
Kui elad väljaspool Eestit ja Salvesti sinepikastet kauplusest ei leia, siis võta 6 sl head majoneesi ja sega juurde 1 tl meelepärast sinepit.
Mõnus rukkiburger
Rukkiburger veisepihvi, karamellistatud sibula, Salvesti võileivakurgi ja Salvesti sinepikastmega.