Paneeritud kanašnitsel

Lihtne ja kiire viis kanafilee valmistamiseks. Paku kõrvale rohelist, toor- või mõnda marinaadsalatit.

Nami-Nami soovitab kasutada Talleggi eestimaist broilerifileed.

Vaata ka Avallone joogisoovitust allpool!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 kanafileed

soola ja musta pipart

Paneerimiseks:

1-2 dl nisujahu

2 lahtiklopitud muna

2 dl riivsaia

Praadimiseks:

õli

Valmistamine

Lõika iga kana rinnafilee kaheks õhukeseks eskalopiks. Aseta küpsetuspaberi- või toidukiletüki vahele ja tambi lihahaamriga õhemaks (umbes 5 mm). Maitsesta kanafileed soola ja pipraga. 

Kasta seejärel kanafileed esmalt jahusse, siis lahtiklopitud munasse ja viimasena pööra neid riivsaias.

Kuumuta pannil õli. Lisa paneeritud kanafileed ning prae umbes 4-5 minutit. Keera kanafileed ringi, kata pann kaanega ning prae veel 4-5 minutit.

Sobib hästi kanafileeburgerite valmistamiseks!

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Grüner Veltliner, Terrassen, Leth, Wagram, Austria

Värvuselt roheka helgiga kollane.

Aroomis on tunda õuna, pirni, tsitrust. Pikk ja värske järelmaitse.

Tootja: Leth
Maaletooja: Avallone

Kairit
postitatud 09.05.2010 19:06

Ma pole elusees nii mahlast shnitslit saanud. Ma pole varem ka niimodi, nagu siis õpetab (jahu+muna+riivsai) paneerinud. Ilmselt see ongi selle saladuse võti, et kahekordne paneerimine hoiab liha mahlasena. Väga hea, terve pere kiitis!

hellu
postitatud 20.02.2012 19:30

Väga hea oli!! Soovitan kõigile kanasõpradele!! Seda oli väga lihtne teha ka.

Perekooli Kägu
postitatud 28.07.2012 16:20

olen teinud selle retsepti järgi, väga maitsev jääb ja lihtne teha

tibi
postitatud 29.11.2012 22:14

viis pluss!

Ms
postitatud 07.01.2013 13:56

Mina lisasin riivsaiale ka veel riivjuustu, väga hea!

Kats
postitatud 11.08.2013 11:53

Mina pruunistan šnitsli pannil ja siis panen potti, vesi peale ja hautan potis mõned minutid. Kaste ka kohe olemas.

moremi
postitatud 21.10.2013 17:57

Lihtne teha ja väga maitsev jäi.

perenaine
postitatud 01.05.2015 15:22

Mina teen ilma jahuta ja tuleb samuti mahlane. Minu meelest peitub saladuse võti kaanega katmises, sest katmisel tekib pannile niiskus, mis muidu ära auraks ja liha kuivaks tõmbaks.

Triin
postitatud 20.11.2015 18:14

Riivsaia mul pole ja proovin kookoshelvestega hoopis.

tumeriin
postitatud 25.01.2016 23:57

Ma ei saa aru, miks ma varem pole proovinud! Imemaitsev!

Kris36
postitatud 26.01.2016 15:54

Meie pere menüüs juba päris pikka aega. Üks vähestest söökidest mis sobib kõigile, ka meie pere 3-le lapsele. Eile just oligi õhtusöögiks. Paneeringuks kasutame ise tehtud riivsaia. Maitseb väga hea!

Harry
postitatud 26.01.2016 18:01

mina paneks nad koigepealt lahtiklopitud munasse siis maitsestatud jahusse jalle munasse ja alles siis riivsaia....ja siis on ta toeliselt maitsev....ja see on juba 50 aastat proovitus retsept))))))

Mammi
posted on 26.01.2016 21:30

Riivsaia polnud käepärast ja kasutasin mannat. Sobis.

Liina Siig
postitatud 26.01.2016 23:56

Mina kasutan kana kintsuliha kondita, nahata ja ei tambi miskit...kah väga väga maitsev.

Lota
postitatud 26.01.2016 23:57

Mina armastan samuti paneerida muna-jahu-muna, pruunistan pannil ning siis korraks ahju, riivjuustu kuhi peal. Ime maitsev, ka lapsed armastavad seda lihtsat rooga. Kõrval veel ohtra võiga kuskuss ning hunnik rohelist

Triin Tokko
postitatud 23.04.2016 09:56

Just tegin eile ja kasutan alati ainult seda retsepti :)

Kaare
postitatud 16.06.2016 21:48

Ideaalne kanafileeburgeri vahele! Mina lõikan suured rinnafileed kõigepealt pooleks, nii saan 4 paksust fileest 8 õhukest šnitslit. Siis pole neid vaja väga haamriga tampida ka (kuigi võib!)

Pille
postitatud 22.08.2016 10:48

Tegime paar päeva tagasi jälle õhtusöögiks. Laste seas jube hitt alati :)

Helina
postitatud 09.02.2017 16:07

Väga hea snitsel. Minu esimesed ja lapsed kiidavad :)

seenekas
postitatud 19.08.2017 16:11

Proovin kindlasti järele. Praegu on korra paari kuu tagant üks Nigella natuke,just nimelt natuke, sarnane retsept. Kõigepealt läheb filee pärast kloppimist sinepise marinaadi sisse ja siis purustatud maisihelvestega paneerimisse. Jääb samuti mahlane ja hästi maitsev.

Hexy
postitatud 17.12.2018 21:53

Maitsev!

Diana
postitatud 12.03.2019 13:36

Väga hea mahlane jäi. Kõrvale pakkusin kartuliputru ja porgandi-kapsasalatit.