2 täistera- või burgerikuklit
Vahele:peotäis rediseid
1 küps avokaado
2 x 150 g lõhefileelõiku
1 punane sibul
Kaste:100 g kreeka jogurtit
50 g värsket kurki
1 väike küüslauguküüs
0,5 sidrunit
peotäis tilli
soola ja musta pipart
Kiirem ja lihtsam variant:Kasuta Felix Tzatziki salatikastet või valmista kaste ise. Kui valmistad kastme ise, siis lõika kurk väikesteks kuubikuteks. Haki küüslauk ja till peeneks. Riivi peene riiviga sidrunikoor. Sega kõik komponendid jogurtiga, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Soovi korral lisa näpuotsatäis suhkrut. Tõsta kaste külmkappi maitsestuma.
Viiluta avokaado, redised ja punane sibul. Rösti burgerikuklid.
Kuivata vajadusel lõhetükid neid õrnalt majapidamispaberiga patsutades. Maitsesta kala soola ja pipraga. Grilli või prae kuumal pannil lõhetükke 2-3 minutit mõlemalt poolt.
Tõsta kuklipõhjadele külma kastet, aseta peale salatileht. Pane salatilehele kuum kalafilee, lao peale redise-, avokaado- ja sibulaviilud. Lisa veel kastet ning aseta kõige peale teine pool kuklist.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare, idee mugandatud siit.
Lõheburger
Burgerid lõhefileega. Valmista kaste ise või kasuta Felix Tzatziki salatikastet.