5 dl sooja vett
50 g värsket pärmi
1 tl soola
3 dl kaerahelbeid
650 g nisujahu
150 g meelepärase lisandiga toorjuustu
Soovi korral maitseks veel:1-2 tl jahvatatud aniisi või 1-2 tl apteegitilliseemneid või 1-2 tl köömneid
Sulata pärm ja sool soojas vees. Lisa kaerahelbed ja pool jahust. Sega ühtlaseks. Lisa toorjuust ja ülejäänud jahu. Maitsesta tainas soovi korral aniisi, apteegitilli või köömnetega. Lase soojas kahekordseks kerkida.
Vormi kerkinud tainas kukliteks. Laota kuklid küpsetuspaberile ja lase kaetult soojas kohas kerkida.
Küpseta kukleid 220kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Retsept on mugandatud raamatust 'Lämpimäiset Creme Bonjourin tapaan'.
Tegin poolest kogusest ja sain 15 kuklit. Kuklid vastavad täiesti oma nimele: on mahlased ja on aromaatsed. mul ei olnud creme bonjour toorjuustu, kasutasin selle asemel Farmi maitsestamata toorjuustu, mille sisse segasin ühe purustatud küüslauguküüne ja kuivatatud ürte (tüümian, basiilik, pune). Jörgisel päeval olid ka veel pehmed. Huvitav, et kaerahelbeid ei ole üldse valmis kuklis tunda, pigem on nad sellised hästi saiased.
Loe alati retsepti hoolega!! Minul õnnestus esimene pannitäis kenasti kerkinud kukleid 200 kraadi juures ahjus ära kuivatada.:( Kuid teine plaaditäis tuli ideaalne (keerasin ju kraade juurde)! Kaksteist tundi hiljem olid kakukesed veel ülipehmed ja mõnusad. Rohkem katsetusi jätkata ei õnnestunud, sest kõik kuklid söödi ära.
Kasutasin maitsestamata toorjuustu ja värsket murulauku, aga kuklid olid tõesti mõnusad - pehmed ja kohevad. kindlasti lähevad kordamisele!
Mahlased ja aromaatsed toorjuustukuklid
Olen neid kukleid paar korda teinud. Mõnusalt lõhnavad kuklid tulevad - toorjuustu sisalduse tõttu on kuklid ka järgmisel päeval veel pehmed ja mahlased. Ja mida vürtsikam toorjuust, seda paremad kuklid!