500-600 g hakitud kalafileed
1 keskmise suurusega muna
0.5 dl hakitud sibulat
1 dl hakitud värsket tilli
0.25 tl meresoola
purustatud musta pipart
25 g võid
Puhasta kala hoolikalt luudest, haki peeneks. Sega hakitud kala, muna, sibul ja till, maitsesta julgelt soola ja pipraga (Köögikombainis on seda eriti lihtne teha). Lase hakkmassil külmkapis kaetult seista 15 minutit.
Kuumuta pannil või, vormi hakkmassist väiksed kalakotletid või -kotletikesed ja pruunista tasasel tulel 8-10 minutit, aeg-ajalt kotlette ringi pöörates.
Serveeri näiteks kartulite ja kurgisalatiga.
Taani retsept (Karolines Kökken: Fiskefrikadeller, mugandatud), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Head! 12 minutit oli veidi palju küpsemisajaks, minu arvates olid valmis mõned minutid varem :)
Tegin neid täna õhtusöögiks. Mul oli umbes 600 g jahutatud tursafileed (PepeKala OÜ). Tilli panin väga lahke käega :)
Meie pere ühed lemmikud! Väga lihtne teha ja maitsevad hästi.
Tere, kas kala on eelnevalt keedetud või kasutatakse toorest kala liha?
Kristiina, siin on kasutatud värsket/toorest kala, aga eks sobib ka keedetud kala, kui Sul peaks seda üle olema.
Minu kalakotletid:
Lihtsad kalakotletid
Tavaliselt käib Taani kalakotlettide sisse keedetud kartul või siis vähemalt jahu või riivsai. Siin on hästi lihtsad kotletid, mis sobivad gluteenitalumatuse korra. Serveeri kalakotlette näiteks kartulite ja kurgisalatiga.