Kõrvitsaseemnekuklid

Kõrvitsaseemnekukleid on lihtne küpsetada ning need on odavad.

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

1.5 dl sooja vett

2 dl maitsestamata jogurtit

1 tl soola

1 sl mett

50 g pärmi

200 g täisteranisujahu

450 g nisujahu

2 dl jämedalt hakitud kõrvitsaseemneid (nt Germund)

Määrimiseks:

muna

Kaunistuseks:

terveid kõrvitsaseemneid (nt Germund)

Valmistamine

Sega vesi, jogurt, sool ja mesi omavahel, lahusta segus pärm. Lisa vähehaaval juurde jahu, tainast kätega sõtkudes (tainas peaks veidi venima). Viimasena lisa hakitud kõrvitsaseemned. Lase tainal 40 minutit kerkida.

Sõtku kerkinud tainas jahusel laual läbi ja vormi 16 kukliks. Tõsta kuklid ahjuplaadile ja lase 15 minutit kerkida. Määri kuklid munaga ning kaunista tervete kõrvitsaseemnetega. Küpseta 200-kraadise ahju allosas umbes 20 minutit. Lase restil jahtuda.

NB! Kui soovi kukleid sügavkülma panna, siis ära kaunistamiseks kõrvitsaseemneid raiska - need kukuvad külmas kuklitelt ära!

Taani retsept (Madkanalen: Græskarboller). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 22.11.2010 18:07

Mõnusad.Jahu läks vähem.

zoozi
postitatud 30.08.2015 17:01

Pilt ka:

Miki
postitatud 27.03.2011 13:37

Väga head kuklid ning lihtne teha :)

Kaare
postitatud 08.09.2015 14:28

Pehmed ja head. Sobivad näiteks burgerikukliks või võileivaks. Kui niisama paljalt söömiseks teha, siis ma riiviks lisaks juustu tainasse.