30 g värsket pärmi
1-3 sl suhkrut
2.5 dl käesooja piima
0.5 tl soola
75 g võid
450 g nisujahu
Määrimiseks:lahtiklopitud muna
Peale:Valmista eelkergituseta pärmitainas. Sega suures kausis pärm suhkruga, kuni pärm vedeldub. Siis lisa käesoe piim, sool, sulatatud või pehme või ning järk-järgult jahu. Sõtku, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Kata tainakauss rätikuga ning lase soojas kohas kahekordseks kerkida.
Hästi kerkinud tainas tõsta kergelt jahusele lauale ning veereta pikaks rulliks. Lõika põiki rulli võrdseteks osadeks ja veereta kukliteks.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes paar sentimeetrit kerkimisruumi. Lase uuesti kerkida umbes 20-30 minutit.
Määri pealt lahtiklopitud munaga, puista peale mooniseemned ning küpseta 200kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni kuklid on kuldsed.
Ahjust võetud kuklid tõsta kaussi või vaagnale ning kata pealt rätikuga (siis jäävad kuklid pealt pehmed).
Retsept on mugandatud Ida Savi raamatust "Saiad, pirukad, koogid"
Moonikuklid
Mõnusad pehmed kuklid, kuhu võib peale puistada just niipalju mooniseemneid, kui tuju on.