2 burgerikuklit või ciabatta-kuklit
Vahele:300 g valge kala fileed - nt
turska või kiltturska e. pikšat või haugi või koha või saidat või mintaid
1-2 sl nisujahu
0,25 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl tavalist või suitsupaprikat
soola ja musta pipart
praadimiseks võid
soovi korral lehtsalatit või rukolat
Kurgisalat:2 väikest värsket kurki
värskelt pressitud sidrunimahla või valge veini äädikat
näpuotsaga suhkrut
Kaste:2 sl head majoneesi
maitse järgi magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)
Valmista kurgisalat. Lõika kurgid juurviljakoorijaga õhukesteks viiludeks ja pane kaussi. Maitsesta sidrunimahla või veiniäädikaga ning terakese suhkruga. Aseta taldrik kausile ning raputa korralikult, justkui teeksid klopitud kurgisalatit.
Sega majonees tšillikastmega. Lõika kalafilee parajateks tükkideks ning maitsesta soola ja pipraga.
Sega jahu paprikapulbriga. Lisa jahule soovi korral muid maitseaineid. Veereta kalatükke jahus ning seejärel prae kuumal pannil võis kuldseks. Kui soovid, võid kalatükke ka riivsaiaga paneerida.
Rösti burgerikuklid. Tõsta kuklipõhjadele tšillimajoneesi, seejärel kalafilee ja kurgisalat. Kui soovid, lisa ka rohelisi salatilehti. Aseta peale teine pool kuklist.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare, idee siit.
Heasse kalasse tasub siin investeerida, siis on tulemus väga maitsev! Mulle vürtsköömned ei meeldi, seda maitseainet ei lisanud.
Kalafileeburger
Kasuta kergelt vürtsika kalaburgeri valmistamiseks valget kalafileed, nt koha, haugi, (kilt)turska vms.