Kalafileeburger

Kasuta kergelt vürtsika kalaburgeri valmistamiseks valget kalafileed, nt koha, haugi, (kilt)turska vms.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

2 burgerikuklit või ciabatta-kuklit

Vahele:

300 g valge kala fileed - nt

turska või kiltturska e. pikšat või haugi või koha või saidat või mintaid

1-2 sl nisujahu

0,25 tl jahvatatud vürtsköömneid

0,5 tl tavalist või suitsupaprikat

soola ja musta pipart

praadimiseks võid

soovi korral lehtsalatit või rukolat

Kurgisalat:

2 väikest värsket kurki

värskelt pressitud sidrunimahla või valge veini äädikat

näpuotsaga suhkrut

Kaste:

2 sl head majoneesi

maitse järgi magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)

Valmistamine

Valmista kurgisalat. Lõika kurgid juurviljakoorijaga õhukesteks viiludeks ja pane kaussi. Maitsesta sidrunimahla või veiniäädikaga ning terakese suhkruga. Aseta taldrik kausile ning raputa korralikult, justkui teeksid klopitud kurgisalatit.

Sega majonees tšillikastmega. Lõika kalafilee parajateks tükkideks ning maitsesta soola ja pipraga.

Sega jahu paprikapulbriga. Lisa jahule soovi korral muid maitseaineid. Veereta kalatükke jahus ning seejärel prae kuumal pannil võis kuldseks. Kui soovid, võid kalatükke ka riivsaiaga paneerida.

Rösti burgerikuklid. Tõsta kuklipõhjadele tšillimajoneesi, seejärel kalafilee ja kurgisalat. Kui soovid, lisa ka rohelisi salatilehti. Aseta peale teine pool kuklist.

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare, idee siit.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 14.07.2016 08:35

Heasse kalasse tasub siin investeerida, siis on tulemus väga maitsev! Mulle vürtsköömned ei meeldi, seda maitseainet ei lisanud.