550-600 g Veski-Mati rukkileiva jahusegu
1 pakki kuivpärmi
veidi riivitud muskaatpähklit
1 tl köömneid
5 dl sooja vett
Sega jahusegu kuivpärmi, riivitud muskaatpähkel ja köömned. Lisa umbes 45-50kraadine vesi ning sega tainas ühtlaseks. NB! Tainas ei tohi olla liiga tihke, muidu jäävad koorikleivad puised ja kõvad.
Kata tainakauss toidukilega ning lase soojas kohas umbes tund aega kerkida.
Tõsta kerkinud tainas töölauale ning sõtku kergelt läbi. Jaota tainas umbes 15-20 tükiks, vormi neist pallikesed ning vajuta lamedaks.
Tõsta ahjuplaadile, torka kahvliga augud sisse ning lase 30 minutit kerkida.
Küpseta 225-kraadises ahjus 15-20 minutit, siis lase köögirätiku all jahtuda.
Retsept on Heivi Petersoni raamatust "Ahjusoojad saiad-leivad: samm sammult" (100 rooga).
Retseptis oleks nagu sool puudu..
Katsie, keeruline lugu. See retsept oli kunagiselt Veski-Mati rukkileiva jahusegu pakilt ja seal segus oli sool juba sees. Nüüd pole sellist jahusegu enam tootevalikuski, nii et tuleb retsept lihtsalt uuesti testimiseks ette võtta ja vaadata, kuidas neid koorikleibu teha puhtast rukkijahust.
VeskiMatil on praegu selline toode: https://www.veskimati.ee/tooted/veski-mati-taistera-rukkileivajahu-koomnetega/
Koorikleivad
Koorikleivad, millele lisab veidi vürtsi muskaatpähkel. Retsept on mõeldud Veski-Mati rukkileiva jahusegu jaoks.