Falafeliburgerid

Falafeliburgerid valmivad väga kiiresti.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g e 2x400 g purk konservitud kikerherneid

1 väike sibul

värsket peterselli

1 sidruni mahl ja riivitud koor

2 tl jahvatatud vürtsköömneid

2 tl jahvatatud koriandriseemneid

6 sl nisujahu pluss veel veidi

Praadimiseks:

4 sl oliiviõli

Serveerimiseks:

4 hamburgerikuklit

viilutatud punast sibulat

vürtsikat tomatisalsat

maitsestamata jogurtit

Valmistamine

Loputa kikerherned sõelal, nõruta. Pane kikerherned, tükeldatud sibul, petersellilehed, sidruni mahl ja riivitud koor, vürtsköömned ja koriandriseemned ning jahu köögikombaini. Maitsesta pipra ja soovi korral ka soolaga. Lülita masin sisse ja töötle ained ühtlaseks paksuks pastaks.

Vormi hakkmassist jahusel laual neli burgerit. Veereta burgereid kergelt jahus.

Kuumuta suurel teflonpannil õli, prae burgereid 2 minutit mõlemalt poolt - burgerid peaksid olema mõnusalt krõbedad.

Serveeri poolitatud kuklite vahel koos punase sibula, salsa ja jogurtiga.

Nipid ja soovitused:

  • Veidi tervislikum variant: pintselda burgerid kergelt õliga ning grilli eelkuumutatud grillahjus 8-10 minutit mõlemalt poolt.
  • Veganliku versiooni jaoks kasuta jogurti asemel vegankastet (nt veganmajoneesi või tahiinikastet)
  • Tex-mex burgeri jaoks asenda vürtsköömned ja koriandriseemned 2 sl Cajuni maitseaineseguga.

Algidee on Briti ajakirjast BBC Good Food, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 06.06.2017 22:20

Siiani pole ühtegi nii head vegeburgerit saanud, et võiks lihaga burgerist loobuda :P Aga polnud viga, täitsa söödav. Tomati mahlasus ja jogurti värskus sobisid hästi siia!