800 g e 2x400 g purk konservitud kikerherneid
1 väike sibul
värsket peterselli
1 sidruni mahl ja riivitud koor
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 tl jahvatatud koriandriseemneid
6 sl nisujahu pluss veel veidi
Praadimiseks:4 sl oliiviõli
Serveerimiseks:viilutatud punast sibulat
vürtsikat tomatisalsat
maitsestamata jogurtit
Loputa kikerherned sõelal, nõruta. Pane kikerherned, tükeldatud sibul, petersellilehed, sidruni mahl ja riivitud koor, vürtsköömned ja koriandriseemned ning jahu köögikombaini. Maitsesta pipra ja soovi korral ka soolaga. Lülita masin sisse ja töötle ained ühtlaseks paksuks pastaks.
Vormi hakkmassist jahusel laual neli burgerit. Veereta burgereid kergelt jahus.
Kuumuta suurel teflonpannil õli, prae burgereid 2 minutit mõlemalt poolt - burgerid peaksid olema mõnusalt krõbedad.
Serveeri poolitatud kuklite vahel koos punase sibula, salsa ja jogurtiga.
Algidee on Briti ajakirjast BBC Good Food, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Siiani pole ühtegi nii head vegeburgerit saanud, et võiks lihaga burgerist loobuda :P Aga polnud viga, täitsa söödav. Tomati mahlasus ja jogurti värskus sobisid hästi siia!
Falafeliburgerid
Falafeliburgerid valmivad väga kiiresti.