Lambaburger

Kasuta talle või noore lamba liha, siis saad maitsvaimad burgerid.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 burgerikuklit

rohelist salatit või rukolat

2-4 sl Kreeka jogurtit

2 lühikest kurki

Kotletid:

soola ja musta pipart

350 g hakitud lambaliha või valmis lambahakkliha

Ürdikaste:

1 suurem peotäis münti

1 suurem peotäis peterselli

2-3 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista mündi-peterselli kaste, kasutades selleks köögikombaini või saumikserit. Purusta mündi- ja petersellilehed oliiviõliga peeneks. Maitsesta soola ja pipraga, tõsta kõrvale.

Maitsesta hakkliha soola ja pipraga. Vormi kaks kotletti ning grilli või prae pannil keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 3-4 minutit. Tõsta valmis kotletid taldrikule "puhkama".

Määri igale burgerikukli poolikule õhuke kiht võid. Rösti saiad grillil või kuival kuumal pannil.

Tõsta kuklipõhjadele rohelist salatit, aseta peale kotlet. Tõsta kotletile lusikaga Kreeka jogurtit, selle peale paar teelusikatäit mündi-petersellikastet, siis õhukesed kurgiviilud ning lõpuks teine kuklipool.

Retsepti koostas ja pildi tegi Kaare (Virk Vispel)

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 09.08.2016 17:52

Väga mõnus burger, feta juust sobiks ka siia!