800 g seahakklihasegu
1 magushapukas õun
1,5 tl paprikapulbrit
soola ja musta pipart
Määrimiseks:õli
Lisaks:6 seesamikuklit vm burgerikuklit
150 g head sinihallitusjuustu
Pane hakkliha suurde kaussi. Koori õun, eemalda südamik ja haki õun väikesteks tükkideks. Lisa koos paprikapulbriga hakklihale. Maitsesta soola-pipraga, siis sega hakkmass korralikult läbi. Vormi neljaks lapikuks burgerikotletiks (seda on hea teha märgade kätega, siis ei jää hakkmass käte külge).
Määri grillpann kergelt õliga, tõsta keskmisele tulele. Lisa hakk-kotletid ja küpseta mõlemalt poolt, kokku 12 minutit (6 min ühelt ja 6 min teiselt poolt). Kotletid peaks olema kenasti pruunistunud ja läbinisti küpsed.
Pintselda burgerikuklite lõikepind kergelt õliga, siis grilli kergelt kuldseks.
Aseta burgeritele mõned salatilehed, tõsta peale küpsetatud hakk-kotletit, sellele viil sinihallitusjuustu. Kata pealmise burgerikuklipoolikuga.
Serveeri koos porgandi-kapsasalati ning ahjus küpsetatud "friikatega".
Mõni odavamapoolsem Rhône'i punavein või mõni paremat sorti siider.
Retsept on mugandatud Delicious Magazine veebilehelt. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Täitsa mõnus, kuigi ma suur sinihallitusjuustu fänn ei ole :) Kotletid tulid mahlased. Kindlasti peavad head kuklid ka olema, et head burksi saada!
Sealihaburger õuna ja sinihallitusjuustuga
Tore vaheldus tavapärastele veiselihaburgeritele.