Rukki-fileeburger

Populaarse "rukkifileeburgeri" kodune versioon.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 kandilist või ovaalset palaleiba e. koorikleiba

4-8 sl paprikamajoneesi

8 pikiviilu hapukurki või marineeritud kurki

4 krõmpsuvat (jää)salatilehte

4 kuhjaga teelusikatäit Kühne röstitud sibulat

400 g sea sisefileed

praadimiseks õli

Maitsestamiseks:

0,25 tl paprikapulbrit

0,25 tl Cayenne'i pipart

0,25 tl kollajuurt ehk kurkumit

0,25 tl peenikest soola

näputäis kuivatatud punet

Valmistamine

Valmista esmalt paprikamajonees selle retsepti järgi.

Säti lauale valmis vajalikud komponendid: pestud ja kuivatatud salatilehed, pikuti viiludeks lõigatud kurk, viilutatud tomat ja röstitud sibul. Sega väikeses kausis pihvide maitsestamiseks mõeldud paprika, kurkum, Cayenne, pune ja sool. Koorikleivad. 

Eemalda seafileelt kelme. Lõika filee umbes 2 cm viiludeks, siis tambi need lihahaamriga võimalikult õhukeseks. 

Kuumuta suurel praepannil õli tuliseks, siis prae seafileelõigud mõlemalt poolt kuldpruuniks - nn minutipihvidega käib see kähku! Tõsta praetud lihaviilud taldrikule ning puista peale pihvide maitsestamiseks mõeldud segu. 

Enne burgerite kokkupanemist rösti koorikleivad ahjus või rösteris soojaks ja kergelt krõbedaks. 

Aseta koorikleibade alumised pooled alusele. Määri igale leivaviilule korralik supilusikatäis või kaks paprikamajoneesi, siis kaks pikka kurgiviilu, siis salatileht, sealihalõik või kaks, tomativiilud, teeluskatäis röstitud krõbedaid sibulahelbeid. Kata pealmiste koorikleivapooltega ja serveeri. 

Inspireeritud Sandra Sentjurini blogipostitusest, aga veidi tuunitud. 

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 12.06.2016 20:17

See on väga hea burger, eriti kui vahele panna ohtralt maitsestatud majoneesikastet :)

Rebane
postitatud 25.06.2016 18:03

Kanafileeburger kanafileega, juustuburger juustuga, rukkifileeburger rukkifileega? :P

Pille
postitatud 25.06.2016 18:29

Rebane, tõepoolest võib selle nime osas diskuteerida. Hetkel jäi selline nimi, kuna tegemist on Hesburgeri populaarse samanimelise toote koduse versiooniga. Me mõtleme, äkki õnnestub parem nimi välja mõelda :)

Krista Nõmm
postitatud 07.08.2016 16:10

Vahel võib ka burgereid süüa - eriti veel kui need on selliselt valmistatud :-)

Hexy
postitatud 16.11.2018 21:21

Mina panin tavalist majoneesi, enne määrisin leivale inglise sinepit, liha maitsestasin ainult soola ja pipraga, meie jäime väga rahule.