Udon nuudleid valmistatakse Jaapanis nisujahust, veest ja soolast. Paksud valged nuudlid võivad olla nii torujad kui ka lamedad. Cha-Udon on rohekad paksud nuudlid, mille valmistamisel on segatud valge nisujahu rohelise tee pulbri ehk matcha'ga[...]
Ugli on tagasihoidliku välimusega Jamaikalt pärit tsitruseline, mis on ebakorrapärane ja vaoline. Meeldiva maitsega ja kergesti eraldatava kestaga. Kest on sõltuvalt sordist kas roheline, kollakaspunane või oranžikaskollane[...]
Uhhaa on selge leemega kalasupp. Sega keedetakse väikestest kaladest (kiisk, särg, ahven vm) või suurte kalade luudest ja peadest. Kaladel eemaldatakse sisikond, peadel lõpused ja silmad. Luud peenendatakse, kalad pestakse[...]
Ulukiliha alla käivad põdra-, hirve-, metskitse-, metssea- jm liha.
Urfa biber (ingl. k. urfa pepper, isot pepper, kurdish pepper) on Türgis Urfa piirkonnast pärit kuivatatud tšilli, mille maitse on kergelt suitsune ja meenutab rosinad. Tegemist on punase tšilliga, millel lastakse taime küljes tumedaks küpseda[...]
Tervelt kuivatatud aprikoosid. Nimi on tulnud vene keele kaudu türgi keelest. Poolikult kuivatatud aprikoose kutsutakse kuragaaks.
Aasia maitseainesegu, sisaldab viite vürtsi: kaneeli, tilli, nelki, tähtaniisi, ingverit.
Kasutatakse taimse kalgendajana, nt juustuteol laabi (ingl. k. rennet) asemel.
Nimetus teistes keeltes: ladina k - Ipomoea aquatica inglise k - water spinach
Jaapanis populaarne soolane ja hapu marineeritud "ploom". Tegelikult on umeboshi - tõlkes 'kuivatatud ume luuvili' hoopis ühest jaapani aprikoosist tehtud, aga maitselt meenutab tõesti pigem ploomi[...]