Saago ehk saagotangud on granuleeritud tärklis, mida kasutatakse putrude, suppide, pirukatäidiste valmistamiseks.
Prantsuse veinivahukaste. Vaata 'zabaglione'.
Kuulus Austria tort, mille lõi 1832. aastal 16-aastane Viini kokaõpilane Franz Sacher. Serveeritakse maitsestamata vahukoore ja kohvi või teega.
Safloor ehk värvohakas on õli- ja värvitaim, mida kasutatakse nii tekstiili värvimisel kui ka toiduvärvina. Värvohakas on hüpertooniavastane, vähendab kolesteroolitaset, kasutatakse toonikuna verele, südamele ja närvisüsteemile[...]
Kuivatatud safranikrookuse emakasuudmed. Toiduvalmistamisel annab safran kookidele, saiadele, riisile kuldse värvi. Safranit on püütud ka asendada safloori, kollajuure, saialille ja kitsekakraga, kuid ühelgi neist pole safranile iseloomulikku lõhna ja maitset[...]
Suhkrust 500 korda magusam magusaine, bensoehappe sulfamiid.
Saialill on Lõuna-Euroopast pärinev korvõieline rohttaim. Saialille õisikud on kollased või oranžid. Saialille värvikirevaid õisi kasutatakse salatite, suppide jt roogade maitsestamiseks ja roogadele värvi andmiseks[...]
Nii nagu Euroopa Liidu maades kombeks, jagatakse ka Saksamaal veinid kahte suurde rühma: lauaveiniks (Deutscher Tafelwein, Deutscher Landwein) ja margiveiniks (Qualitätswein). Lauaveine juuakse noorelt igapäevaveinina ning nende puhul ei märgita istanduse nime[...]
Itaalia soolane täissuitsuvorst, üsna rasvane. Salami Milano: peenekoelise tekstuuriga, küüslauguga Salami Napoli: jämedakoelise tekstuuriga Fotol on Salami Felino.
Kuigi nime järgi võiks arvata, et tegemist on kassilihast vorstiga, on Salami Felino siiski ehtne Itaalia sealihavorst :) Felino on Parma provintsis asuva linnakese nimi, kust see konkreetne salaamivorst pärit on[...]