India valge leib. Kergitatakse pärmi või küpsetuspulbriga, küpsetatakse saviahjus. Retsepti leiate siit.
Õhulised lehttaina kihid vaheldumisi crème pâtissière ehk vanilli-munakreemiga, peale puistatakse tuhksuhkrut.
Praetud riis Indoneesia moodi. Levinud Indoneesias, Malaisias jm. Riis küpsetatakse nt kreveti või muude koorikloomadega, liha, kana, muna, sibula, küüslaugu, kurgi, maapähklite ja rohkete maitseainetega[...]
Neerud sisaldavad vähe rasva, rohkelt rauda, B- ja A-vitamiine. Neerud sobivad praadimiseks või kastme sisse. Proovi neid ka hautistes või risotodes. Peale ostmist pese neerud külmas vees hoolega puhtaks[...]
Neljaviljahelbed valmistatakse puhtast täisterarukkist, -kaerast, -nisust, ja -odrast. Kasutatakse putrude ja suppide valmistamiseks, küpsetamiseks ja naturaalselt näiteks jogurtiga.
Südamekujuline prantsuse juust, pärit Normandiast. Type: Pâte molle à croûte fleurie Lait: Vache. Lait cru. Aspect: 6 formats différents: Le carré, la briquette, le bondon de 100 grammes[...]
Mikrotoitaine. Niatsiini kasulik toime: * aitab ensüümidel lõhustada ja kasutada valke, rasvu ja süsivesikuid. * on efektiivne kolesterooliringluse parandaja ning kolesterooli taseme langetaja veres, aitab alandada veresuhkrut ja ladestada glükogeeni[...]
Nispero on jaapani villpöörise vili. Kuulub roosviljaliste hulka koos õuna, pirni, visiku, ploomi, maasika ja vaarikatega. Algselt pärit Hiinast, ent juba tuhat aastat on seda ka Jaapanis viljeldud[...]
Eestis toodetaval nisujahul on viis sorti: Lihtnisujahu ehk täisteranisujahu (kliisid 15-18%) II sordi nisujahu (kliisid 8-10%) I sordi nisujahu (kliisid 2-3%) K/s nisujahu (kliisid 0,1-0,5%) Sõre jahu (kliisid ei ole) Nisujahu sisaldab rukkileivast enam PP-vitamiini[...]
Nisukliid aitavad puhastada organismi jääkainetest. Veski-Mati soovitab sellist lihtsat kasutusviisi: lisa klaasile keefirile 1sl nisukliisid ja joo.