Kokandussõnastik

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ü Y KÕIK

ISI Gourmet Whip (sifoonpudel)

Sifoonpudel on mõeldud õhuliste vahtude ja kreemide tegemiseks, samuti jookide gaseerimiseks. Lisaks sifoonile on vaja gaasipadruneid. Fotol on ISI Gourmet Whip sifoonpudel.

Ichimi Togarashi

Jaapanis populaarne tšillipulber, mida riputatakse nuudliroogadele, grillitud roogadele (yakitori) ja ühepajatoitudele (nabe).

Idandid

NB! Kuigi poodides on sageli müügil "mungoa idud", siis tegemist on siiski idandite ehk tõusetega. Idu asub seemnes ja koosneb organite algmetest ning sisetoitekoest ehk endospermist (viimane võib ka puududa või selle asemel on ümbristoitekude ehk perisperm)[...]

Iisop

Iisopit võib lisada kõikidele liha-, kala- ja köögiviljatoitudele, eriti sobib koos majoraaniga. Laialdaselt kasutatakse konservi-, liha- ja kalatööstuses, on tuntud likööri- ja veinivürtsina[...]

Ikan bilis

Malaisia köögis kasutatav kalamaitseaine. Ikan bilis on kuivatatud peenkala, mida pudendatakse suppidesse ja kastmetesse. Eelistatud on eelnevalt kooritud kalad, samuti tuleks enne toidule lisamist eemaldada pea ja sisikond, kuna need võivad mõrkjad olla[...]

Impala

Antiloop. Kasutatakse toiduks.

India köök

Hetkel kirjeldus puudub.

Indigotiin, Indigokarmiin (E132)

Sinine toiduvärv 1 (Värviindeks).

Ingver

Hariliku ingveri tähtsaim osa on risoom, mille kerajad moodustised asuvad ridamisi tihedasti üksteise kõrval. Eeterlikku õli sisaldavat lõhnavat kibeda maitsega (gingerool) risoomi kaubastatakse koorimata (must ehk hiina ingver) või kooritult (valge ehk jamaika ingver)[...]

Ingveriõli

Ingveriõli aitab artriidi, reuma, veenilaiendite ja tselluliidi puhul, tõstab tähelepanuvõimet.

Kuva kõiki