Lääne-Aafrikas asuva Gaana köögi keskmes on erinevad supid. Suppe süüakse erinevate lisanditega: 'fufu' (tambitud jahubanaan, kassava või jamss), 'kokonte' '(kassaavajahupasta), 'banku' (fermenteeritud maisitainas), keedetud jamsi, riisi, leiva, jahubanaanide või kassaavaga[...]
Galantine on sarnane ballotine'le, ent seda serveeritakse külmalt. Galantine keeratakse kas marlisse või küpsetuspaberisse ja hautatakse puljongis, siis jahutatakse ning serveeritakse viilutatult.
Gambozola on lehmapiimajuust, mis on segu Prantsuse pehmest juustust ja Itaalia Gorgonzola juustust. Patenteeritud suure Saksa juustutööstuse, Champignon, poolt 1970ndatel, kuigi juustu valmistati juba ca 1900[...]
Ganjang on korea köögis kasutatav sojakaste.
Garam masala on India päritolu laialdaselt kasutatav üldmaitseaine. Garam masala sisaldab tavaliselt jahvatatud kardemoni, muskaatpähklit, musta pipart, ingverit, Cayenne'i pipart, nelki, kaneeli, loorberilehti, apteegitilli- ja koriandriseemneid ja vürtsköömneid (eri tootjatel on erinevad retseptid)[...]
Teatud krevetiline.
Garneerima ehk rooga lisanditega kaunistama.
Roogade (köögivilja)lisand.
Gaseeritud vesi võib olla nii mineraalidega kui ka ilma.
Toitlustusteadlane; gurmaan.