Kuigi botaaniliselt on rabarber köögivili, kasutatakse seda enamasti nagu puuviljagi: kompotiks, kisselliks, kookides ja tortides. Proovi ka lisandina lihatoitude juurde. Rabarber on rikas mineraalainete poolest, sisaldab kaaliumi, magneesiumi, rauda ja naatriumi[...]
Šveitsi köögist pärit roog - röstitud juust mundris kartulitega. Juurde pakutakse kornišone (tillukesed marineeritud kurgid), marineeritud pärlsibulaid ja valget pipart. Raclette juust peab olema üsna tugevamaitseline (Raclette, Bagnes, Fontal, Montale, Turunmaa jm[...]
Raclette juust pärineb Savoie piirkonnast Prantsusmaalt. Meeldiv pähkliaroom pääseb esile seda sulatades või grillides.
Tarretis, mis on keedetud suhkru ja siirupi segust tärklise ja agar-agari lisandusega, maitsestatud hapete ja essentside või teiste maitseainetega.
Raita on india köögist pärit paks jogurtikaste. Levinuim on kurgiraita, ent kasutada võib ka teisi aed- ja puuvilju (spinatit, mangot, banaani, baklažaani, tomatit jm). Maitsestamiseks kasutatakse musti sinepiseemneid, garam masalat, harakputke, vürtsköömneid, tilli, münti, peterselli, estragoni jne[...]
Türgi aniisiviin.
Eksootiline puuvili. Ploomi suurune, punakaspruun või kollakas, karvane. Karvase takjat meenutava koore all on pehme ja libedavõitu valge viljaliha (kivi ei sööda). Maitse on värske ja aromaatne. Süüakse niisama, puuviljasalatites või lisatakse idamaistele roogadele[...]
Rafineerimata roosuhkur, kergelt karamellimaitseline.
Raps ehk õlikaalikas (Brassica napus) on õli- ja söödataim ristõieliste sugukonnast kapsasrohu perekonnast. Raps on tekkinud rüpsi ja kapsa looduslikust ristlusest[...]
Maroko köögis kasutatav maitseainesegu [رأس الحانوت] . Koostis varieerub, sisaldades nii erinevaid afrodisiaake. Nii on kunagi kuulunud selle vürtsisegu koostisesse isegi mürgine hispaania kärbes (Lytta vesicatoria)[...]