Kuigi botaaniliselt on rabarber köögivili, kasutatakse seda enamasti nagu puuviljagi: kompotiks, kisselliks, kookides ja tortides. Proovi ka lisandina lihatoitude juurde.
Rabarber on rikas mineraalainete poolest, sisaldab kaaliumi, magneesiumi, rauda ja naatriumi. Neeruhaiged peaksid ettevaatlikud olema, sest rabarbrites leiduv oblikhape moodustab koos kaltsiumiga kristalle, mis võivad ladestuda neerukividena. Oblikhappe tõttu ei tohiks rabarberit keeta alumiiniumpotis. Rabarberis sisalduv õunhape mõjub puhastavalt verele ja reguleerib soolte tegevust.
Rabarber ei säili kaua, ent püsib värskena mitu päeva, kui varred keerata niiskesse rätikusse ja panna külmkappi. Rabarbrit võib ka kuivatada. Selleks lõigatakse rabarbrivarred peeneks ja kuivatatakse õhurikkas varjulises paigas.
Kuivatatud rabarbrit säilitatakse kaane või pärgamendiga suletud purgis. Sobib suppide ja kastmete valmistamiseks, samuti leotatult joogiks.
NB! Rabarbrimahl on suurepärane ulukiliha pehmendaja. Kasuta seda marinaadides.