Briti saartel kasvav lauk. Õienupud on söödavad.
Prantsuse juust. Punase vahatatud koorega versioon Edami juustust.
Balkani poolsaarel asuvad Albaania, Kreeka, Bulgaaria, enamik Jugoslaaviat ning osa Rumeeniat ja Türgit. Nami-nami retseptikogus on Türgile ja Kreekale/Küprosele eraldatud eraldi rahvusköögi kategooria, ent albaania, bulgaaria, rumeenia, moldaavia ning endise Jugoslaavia (st serbia, horvaatia, sloveenia, makedoonia, bosnia ja tšernogooria) road leiate liigi "Balkanimaad" alt[...]
Bearni kaste e. sauce béarnaise on kuulus kaste prantsuse köögist. Kastme koostisosad on või, munakollased, valge veiniäädikas, šalottsibul, must pipar, estragon. Serveeritakse praetud, küpsetatud või grillitud liharoogade juurde, ent sobib ka keedetud aedviljade kõrvale[...]
Beaufort on kõva prantsuse juust, mida valmistatakse lehma (toor)piimast Savoie piirkonnas Prantsuse Alpides (Beaufortain, Tarentaise org, Maurienne). Kuulub gruyère-tüüpi juustude hulka[...]
Beaujolais on kerge ja kuiv punane vein, pärit Lõuna-Burgundia mägedest. Beaujolais Nouveau villitakse pudelitesse kohe peale fermenteerimist. Kerge puuviljamaitseline vein tuleks ära juua paari kuu jooksul[...]
Kuulus aromaatne kloostriliköör Prantsusmaalt, sisaldab iisopit jt ürte (kokku 29). Retsept pärit Fechampi kloostrist aastast 1510.
Röstitud saiaviilule või inglise muffinile asetatud paksul singiviilul ja bearnaise/hollandi või muu kastmega serveeritud uputatud muna.
Bensoe- e. benseenhape on pohlades, jõhvikates jm esinev aromaatne orgaaniline hape. Toiduainetööstuses kasutatakse bensoehapet (E 210) konservandina, sest nii bensoehapppel kui ka tema sooladel (bensoaatidel) on happelises keskkonnas tõhus mikroobe hävitav toime[...]
Jaapani köögis kasutatav õhuke metallist või lakitud puidust lahtritega laegas. Bento karbi eri lahtritesse pannakse väikesed kogused erinevaid roogi, enamasti lõunasöögiks. Jaapanlaste nn kiirtoit, mis on saadaval kõigis raudteejaamades[...]