Maailma üks põletavaimaid tšillisid on Habanero tšilli, mille põletavusaste on kasvutingimustest sõltuvalt 100 000 – 300 000 Scoville’i ühikut, kuid võib ulatuda kuni 577 000 ühikuni. Kasutatakse pea eranditult mehhiko köögis[...]
Šoti rahvusroog, mis kujutab endast täidetud lambamagu. Täidiseks on lambaliha (vähemalt 50% täidisest ja peamiselt rupskid ja vähemväärtuslikumad lihakeha osad), kaerakruubid, ploomirasv, sibul ja maitseained[...]
Söögiks kasutatakse peamiselt 8-50kiloseid haikalu. Kuigi väiksemaid haikalu tarnitakse ka tervelt, siis enamasti müüakse fileesid, lõike või tükeldatud kala. Hailiha on luudevaba, tugeva maitse ja madala rasvasisaldusega, kontsistentsilt meenutab tavalist liha[...]
Mõningasi soovitusi värske hakkliha ostmiseks: * Värske hakkliha tunned ära ilusa, ühtlaselt punase värvi ja värske lõhna järgi. See on valmistatud värskest lihast. * Pakendil peab olema märgitud, millise looma lihast hakkliha on valmistatud[...]
Idamaine maiustus suhkrust, siirupist, õlitaimeseemneist, pähkleist ja jahust või vahustatud karamellimassist.
Hapendatud kapsas on populaarne eesti, vene, saksa jm köögis.
Piimaliha ehk toiduks kasutatav piimavasika harknääre.
Hatšapuri on Suluguni juustust valmistatav gruusia nisuleib. Nami-Nami hatšapuri-retseptid leiad siit. Kõik Gruusia retseptid leiad siit.
Haug ehk havi ehk purikas on Eesti sisevete levinumaid kalu. Liha on rasvavaene ning mahe ja sobib hästi dieettoiduks. Haugi pikkuseks võib olla kuni 150 cm ja kaaluks 35 kg. Ent suured kalad on üsna puised ning maitsvaimaks peetakse 1-2 kg haugi[...]
Alalea on mineraalsavi (vulkaaniline, punane savi), mis annab Havai meresoolale raudoksiidi (FeO2) tõttu omapärase roosa tooni. Havai roosat meresoola hinnatakse selle maheda maitse tõttu.