Cabrales on populaarne hispaania sinihallitusjuust, valmistatakse käsitsi Astuuria jahedates (7-13°C) ja niisketes (90%) mägikoobastes, mis soodustab sinirohelise hallituse teket. Enamasti valmistatakse Cabrales vaid kohalike Põhja-Hispaana lehmade piimast, ent mõnikord lisatakse ka kitse- või lambapiima[...]
Cachaça on kange suhkruroost valmistatud Brasiilia rahvuslik alkohol. Kui Cachaçat ei ole, siis võib selle retseptides asendada heleda rummiga.
Cacioricotta (tõlkes 'ricotta juust') on Itaaliast (peamiselt Puglia piirkonnast) pärit lamba- ja kitsepiimajuust. Erilise valmistusviisi läbi on selles ühendatud nii juustu kui ka ricotta omadused, ning juust sisaldab nii kaseiini (juustus) kui ka albumiini (ricottas)[...]
Caciotta on poolkõva (ehk siis poolpehme:) itaalia juust, mida valmistatakse nii kitse-, lehma- kui ka lambapiimast. Mahedamaitseline. Sobib salatitesse (eriti värske tomatiga), pitsadele, ahjuvormidesse ja makaroniroogadesse[...]
Caesari salat on klassikaline salat, mille algupärane variant koosnes kuuest komponendist: (rooma ehk ‘cos’) lehtsalatist, oliivõlist, küüslaugust, Worchesteri kastmest, krutoonidest ja parmesanist[...]
Espresso kohv + aurutatud kuum piim + veidike piimavahtu. Serveeritakse kõrges vähemalt 3 dl klaasis. Itaalia piimakohv.
Prantsuse keeles 'kohv piimaga'. Koosneb võrdsest kogusest kuumast piimast ja kangest filtrikohvist (tume prantsuse röst). Serveeritakse madalas kausis e. piaalis.
Espresso kohv, millele on lisatud šokolaadisiirupit ja vahustatud kuuma piima. Serveeritakse kõrges klaasis.
Nova Scotiast USA lõunaossa rännanud prantsuse immigrantide köök. Erinevalt kreooli köögist on Cajuni köök ysna rammus ja lihtsakoeline. Kasutatakse rohkelt searasva ja vürtse. Kolm põhimaitsetaime: roheline paprika, sibul ja seller[...]
Lõuna-Itaalias, eriti Napolis, populaarne 'kinnine' poolkuukujuline pitsa. Enamast on täidiseks vaid aedviljad, kuid tihti ka juustu ja sinki.