Earl Grey tee sai nime krahv Charles Grey järgi. Teesegusse kuuluvad india ja tseiloni (Sri Lanka) teed, maitseks on lisatud bergamotiõli. Lady Earl Grey teesse on segatud ka apelsinikoort.
juust
Edamame on jaapalaste nimetus noortele pehmetele sojaoakaunadele. Müüakse aasia- ja deli-poodides kas värskelt või sügavkülmutatult. Süüakse nagu tavalisi herned - herned suhu ja kaunad minema[...]
Kitsepiimajuust, aroomis on tunda kitsepiimajogurtit. Veinisoovitus: valged veinid nagu Riesling ja Weißburgunder.
Eesti Konjunktuuriinstituut (EKI) uuris, millised on eestlaste lemmiktoidud ning mida pakutakse turistile tüüpilise Eesti toiduna. EKI põllumajandusuuringute sektori juhataja Pille Liivaauk ütles, et eesti toidutoodeteks peetakse sealiha, leiba, piimatooteid, kapsast ja kartulit[...]
Egusi on Lääne-Aafrika arbuusi seemnetest valmistatud paksendaja. Meloniseemned röstitakse ja jahvatatakse. Saadud pulber segatakse veega ning kasutatakse kastmete-suppide-jne paksendamiseks. Lisab kastmele munahüübe konsistentsi[...]
Kuulus suureauguline juust Šveitsist.
Emulgaatorid tugevdavad emulsioone, st ainekombinatsioone, mis muidu kergesti ei ühildu (nt vesi ja õli). Munakollased sisaldavad looduslikku emulgaatorit - letsitiini, mida kasutatakse kastmete (nt hollandi kastme) ja erinevate küpsetiste sidumiseks[...]
Emulsioon on ainesegu, mis koosneb vedelikust ja selles ühtlaselt jaotunud teise vedeliku (või teiste vedelike) tilgakestest. Näiteks piim on looduslik emulsioon ja majonees ning hollandi kaste on köögis tuntuimaid tehisemulsioonid[...]
Mehhiko roog: rulli keeratud ja ahjus gratineeritud täidetud maisitortilja.