Sifoonpudel on mõeldud õhuliste vahtude ja kreemide tegemiseks, samuti jookide gaseerimiseks. Lisaks sifoonile on vaja gaasipadruneid. Fotol on ISI Gourmet Whip sifoonpudel.
Jaapanis populaarne tšillipulber, mida riputatakse nuudliroogadele, grillitud roogadele (yakitori) ja ühepajatoitudele (nabe).
NB! Kuigi poodides on sageli müügil "mungoa idud", siis tegemist on siiski idandite ehk tõusetega. Idu asub seemnes ja koosneb organite algmetest ning sisetoitekoest ehk endospermist (viimane võib ka puududa või selle asemel on ümbristoitekude ehk perisperm)[...]
Iisopit võib lisada kõikidele liha-, kala- ja köögiviljatoitudele, eriti sobib koos majoraaniga. Laialdaselt kasutatakse konservi-, liha- ja kalatööstuses, on tuntud likööri- ja veinivürtsina[...]
Malaisia köögis kasutatav kalamaitseaine. Ikan bilis on kuivatatud peenkala, mida pudendatakse suppidesse ja kastmetesse. Eelistatud on eelnevalt kooritud kalad, samuti tuleks enne toidule lisamist eemaldada pea ja sisikond, kuna need võivad mõrkjad olla[...]
Antiloop. Kasutatakse toiduks.
Hetkel kirjeldus puudub.
Sinine toiduvärv 1 (Värviindeks).
Hariliku ingveri tähtsaim osa on risoom, mille kerajad moodustised asuvad ridamisi tihedasti üksteise kõrval. Eeterlikku õli sisaldavat lõhnavat kibeda maitsega (gingerool) risoomi kaubastatakse koorimata (must ehk hiina ingver) või kooritult (valge ehk jamaika ingver)[...]
Ingveriõli aitab artriidi, reuma, veenilaiendite ja tselluliidi puhul, tõstab tähelepanuvõimet.
USAs jm populaarne alkoholivaba karastusjook, mis koosneb gaseeritud veest, suhkrust ja ingveriekstraktist. (keskajal valmistati siiski ka alkohoolset ingveriõlu, aga Nami-nami retseptikogus on mõeldud siiski seda gaseeritud karastusjooki)[...]
‘Isekerkiv nisujahu’ on küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu, mujal maailmas väga levinud. Isekerkivat jahu on ka Eestis saada, aga siiski kohtab seda poelettidel harva. Seepärast on Nami-Nami andmebaasis toodud ka 'self-rising' jahu valmistamise õpetus[...]
Kuulsa prantsuse kondiitri Pierre Hermé poolt välja töötatud maiustus: roosimaitselised makroonid, roosilehedžemm, värsked vaarikad ja litšid. Pierre Hermé töötas siis Ladurée kohvikus, nüüd on tal oma kondiitriäri[...]
India pähklid ehk nakrad sisaldavad 18-25% valku, 45-55% õli, karotiini, B1 ja B12 vitamiini. Nakrad on toorelt veidi mürgised ning kootava toimega, seetõttu enne söögiks tarvitamist india pähklid tavaliselt röstitakse, seejärel soolatakse või suhkrustatakse[...]
Indiaanisuhkur on täistoor-roosuhkur. Suhkruroogu kasvatatakse mägedes väga viljakas ja puutumatus pinnases, kõige vähem töödeldud suhkur - suhkruroost pressitud kuivatatud mahl, milles on säilinud rikkalik vitamiinide, mineraalainete, aminohapete ja antioksüdantide kooslus[...]
Söödav ingauba (ingl. k. ice cream bean e. joaquiniquil, ld. Inga edulis, hisp. k. guaba) on Lõuna-Ameerikas levinud viljapuu vili. Ingapuu viljad on meenutavad kaunu, mille sees on mustad seemned, mis on mähkunud mahlase valkja ja maitselt veidi vanillijäätist meenutava pehme vahulaadse viljaliha sisse[...]
Inglikook on rasvavaba õhuline hele kook, mis koosneb vahustatud munavalgetest, jahust, küpsetuspulbri ning suhkruga. Küpsetatakse kõrges sirgete ja siledate servadega rõngasvormis, aga tavaline rõngasvorm sobib ka[...]
puuviljades leiduv või roosuhkrust inversioonil saadav fruktoosi või glükoosi segu
Itaalia lillnaeris e. ruvo pärineb Itaaliast, kus teda ka laialdaselt kasvatatatakse. Lillnaeril süüakse nii lehti, varsi kui ka noori õisikuid. Pisut kibeda maitsega, varred on mahedama maitsega kui lehed[...]