Uhhaa

Uhhaa on selge leemega kalasupp. Sega keedetakse väikestest kaladest (kiisk, särg, ahven vm) või suurte kalade luudest ja peadest. Kaladel eemaldatakse sisikond, peadel lõpused ja silmad. Luud peenendatakse, kalad pestakse. Keedunõusse pandud kaladele valatakse külm vesi, kuumutatakse keema ning riisutakse vaht. Lisatakse tükeldatud maitseviljad (sibul, porru, petersell, seller) ja keedetakse nõrgal tulel kaanega kaetult 50-60 minutit. Soovitatav on keeta supis selleri või peterselli varsi, kuna need annavad ilusa värvi ja hea maitse. Leem kurnatakse ja maitsestatakse, vajadusel selitatakse. Selitamiseks hõõrutakse kalamari ühtlaseks massiks, milles marjaterad on on purunenud, lisatakse paar lusikatäit külma vett ja segatakse jahtunud kalaleemesse. Leem aetakse kaanega kaetult uuesti keema ja hoitakse pärast vahu eemaldamist veel 15-20 minutit kuumas, siis kurnatakse läbi sõela. Uhhaa võib anda lauale selge leemena tassis, lisandiks kulebjaaka või mõni teine pirukas, või teha sellest kalatükkide ja aedviljadega supp. Laualeandmisel pannakse uhhaasse maitserohelist või sidruniviile.