Soe võileib vahepalaks!

Soe ja kosutav võileib sobib hästi nii vahepalaks kui hommikusöögiks. Valikuid on palju, igaüks leiab enda lemmiku!

Kui eelistad lihtsat, aga maitsvat sooja juustusaia, proovi neid juustusaiu Ungari moodi või  Tallegio juustuga saiu. Maitsvad on ka paprikaga juustusaiad või need "peidetud" keedumunaga saiad. Küüslaugusõbrad naudivad kindlasti neid lihtsaid juustusaiu ja neid peedi-küüslauguleibu.

Kalasõpradele võiks meeldida need krõbedad tuunikalasaiad või õhulise juustukattega kalaleivad. Aga kindlasti tasub proovida ka kuumi sprotisaiu, grillitud tuunikalasaiu  ning makravõileibu.

Hommikuks võib valmistada näiteks leivaviilul „pitsasid“ või mõnusaid hakklihasaiu , kuumi sibulasaiu või põnevaid kimchiga võileibu.Või hoopiski täidetud sarvesaiu !

Veidi teistmoodi!

Kuumade võileibade üks enamlevinud komponente on loomulikult juust.  Lisaks "tavalisele" Eesti juustule tasub proovida ka näiteks kitsejuustuga leibasid (punapeet+kitsejuust= imehea!) või sinihallitusjuustuga kevadisi saiu. Mozzarella juustu läheb tarvis nende leibade valmistamisel ning nende lustakate "ämblikega pitsade" tegemisel. Kodumaised kukeseened ja rootslaste kuulus Västerbottensost® juust saavad kokku nendes maitsvates võileibades.

Kiire amps võileivagrillist!

Kui Sul on kodus võileivagrill, on soojade võileibade valmistamine veel eriti lihtne. Kaks viilu lemmikut leiba/saia, mõnus täidis, mõni minut aega ja ongi vahepala valmis! No näiteks selline klassikaline singi ja juustuga võileib või see Prantsumaa kohvikute kiirsöök Croque monsieur, maitsev! Hästi mõnus jääb grillvõileiva vahel ka juustu ja pesto kooslus – retsept siin. Ja miks mitte proovida fetajuustuga leibu! 

Seenehooajal tasub hommikusöögiks valmistada suitsujuustu ja kukeseentega võileibu. Aga sahvris murakamoosi purki omavad inimesed võiksid proovida seda maitsvat võileiba, milles kasutatud ka Västerbottensost® juustu. 

Kimchiga valmistatud kuum juustusai on põnev, proovi järgi! Magushapu tšatni austajad aga võiksid valmistada neid Lõuna-Aafrika klassikuid: retsept.

Juustuvaba soe võileib?!

Väga maitsev hommikusöögikooslus on muna+peekon, mis siin retseptis on leidnud oma tee võileivale koos maitsva Skyri ja krõmpsu spargiliga. Toitev ja nii hea! Peekon on tegija ka selles retseptis, klassikalises briti peekonileivas.

Kilusõbrad võiks proovida seda lihtsat, aga maitsvat sooja kiluleiva retsepti – teistmoodi elamus!

Jätku leiba! :)

Loe veel:

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 16.09.2018 15:11 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Õilme Lainesaare
postitatud 23.10.2021 09:20

Jälle midagi uut!