Kitsejuustu-peedivõileivad

Maitsev eelroog niisama või salatiga. Võimaluse korral kasuta Ehtne Talutoit tunnusmärgiga Eesti väiketootjate tooteid, nt Kolotsi talu laagerdunud kitsejuustu ja Kai koduleivad köömneleiba või tavalist rukkileiba.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

köömne- või rukkileiba (nt Kai Koduleivad)

oliiviõli

keedetud peeti

mitte väga pehmet kitsejuustu (nt Kolotsi laagerdatud kitsejuust)

tüümiani e. aed-liivateed

Valmistamine

Lõika leib paksudeks viiludeks ning määri kergelt oliiviõliga. Laota leivaviiludele peediviilud, peale kitsejuustuviilud. Küpseta grillahjus, kuni juust on kuldne ja veidi sulanud.

Kaunista tüümianiga. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 13.06.2005 17:55

Kohandasin retsepti natuke - lõikasin rukkileivast (sweet-n-sour hele rukkileib köömnetega, pärit Edinburghi Peckhamsi delist) piparkoogivormiga väikesed ümmargused kettad, eelnevalt olin leivale määrinud küüslaugu-ürditoorjuustu. Siis peale keedupeediviil ja Chevre-kitsejuustuviil ja ahju. VÄGA MAITSEV!

Martiina
postitatud 01.07.2016 15:15

Väga, väga maitsev roog!