Croque monsieur

Croque monsieur on klassikaline kuum võileib singi ja juustuga. Populaarne kiirsöök Prantsusmaa kohvikutes ja baarides.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

8 viilu kandilist saia

40 g võid

2 sl Dijoni sinepit

175 g riivitud Gruyére juustu

8 viilu õhukest sinki

praadimiseks oliiviõli

Valmistamine

Määri kõigile röstisaiaviiludele ühele küljele võid ja sinepit.

Pane neli saiaviilu lauale, võine-sinepine pool ülal. Aseta peale juust ja sink, kata ülejäänud nelja saiaviiluga. Suru tugevasti kokku.

Prae väheses oliiviõlis pannil mõlemalt poolt kuldseks või küpseta võileivagrillis. 

Lõika diagonaalselt pooleks ja serveeri kohe.

Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Madam
postitatud 13.11.2010 09:00

Hommikul unise peaga raske praadida nii, et kõrbema ei läheks... Võileivagrillis kindlasti lihtsam :-P Aga nämm!

Hexy
postitatud 06.11.2011 11:25

Sinep andis mõnusa maitse.

Ilse
postitatud 22.09.2016 09:50

Klassika ei vea kunagi alt!

kukyeve
postitatud 08.02.2017 13:28

Lootusrikkalt hakkasin retsepti lugema, aga pettusin - ei midagi uut...ei teadnud lihtsalt, et minu igahommikusel lemmikul selline uhke nimi! HEAD ISU, UNISED!

Pille
postitatud 08.02.2017 14:16

No näed, kukyeve :) Mis sinepit Sa oma igahommikusele soojale võileivale paned? Ja kas küpsetad pannil või kasutad võileivagrilli?