50 g võid
6 viilutatud suurt sibulat
2 tl suhkrut
sorts brändit või konjakit
6 viilu juuretisega nisuleiba või saia
150 g riivitud (Cheddari) juustu
Serveerimiseks:vinegretiga segatud vesikressi või lehtsalatit
Kuumuta või paksupõhjalisel praepannil. Lisa viilutatud sibulad, puista peale suhkur. Prae sibulaid tasasel tulel umbes 20 minutit, aeg-ajalt segades, kuni sibulad on pehmed, kuldsed ja karamellistunud. Lisa brändi ja kuumuta, kuni brändi on aurustunud. Maitsesta.
(Kui valmistad sibulakatte kuni 2 päeva varem, siis kata kinni ja hoia jahedas.)
Rösti saiaviilud kuldseks, siis laota peale sibulakate ja kata juustuviiludega. Aseta ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni juustukate on kuldne ja kergelt mullitab.
Serveeri koos rohelise salatiga.
Inspiratsioon: Briti ajakiri BBC Good Food (March 2009, Melty onion toasts), kus soovitatud Keen's Cheddar või Montgomery cheddar juustu.
Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. aprillinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kuumad sibulasaiad
Uhke sibulakattega gratineeritud kuumad võileivad sobivad hästi supi kõrvale või niisama eelroaks. Sibulakatte võib kuni kaks päeva varem valmis teha.