Kuumad sibulasaiad

Uhke sibulakattega gratineeritud kuumad võileivad sobivad hästi supi kõrvale või niisama eelroaks. Sibulakatte võib kuni kaks päeva varem valmis teha.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

6 viilutatud suurt sibulat

2 tl suhkrut

sorts brändit või konjakit

6 viilu juuretisega nisuleiba või saia

150 g riivitud (Cheddari) juustu

Serveerimiseks:

vinegretiga segatud vesikressi või lehtsalatit

Valmistamine

Kuumuta või paksupõhjalisel praepannil. Lisa viilutatud sibulad, puista peale suhkur. Prae sibulaid tasasel tulel umbes 20 minutit, aeg-ajalt segades, kuni sibulad on pehmed, kuldsed ja karamellistunud. Lisa brändi ja kuumuta, kuni brändi on aurustunud. Maitsesta.

(Kui valmistad sibulakatte kuni 2 päeva varem, siis kata kinni ja hoia jahedas.)

Rösti saiaviilud kuldseks, siis laota peale sibulakate ja kata juustuviiludega. Aseta ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni juustukate on kuldne ja kergelt mullitab.

Serveeri koos rohelise salatiga.

Inspiratsioon: Briti ajakiri BBC Good Food (March 2009, Melty onion toasts), kus soovitatud Keen's Cheddar või Montgomery cheddar juustu. 

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. aprillinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 26.03.2012 15:26

Mulle maitsesid väga!

S
postitatud 26.02.2016 12:57

Tegin saiu ilma brändita, väga maistvad tulid! Minu soovitused.

Kati Reintam
postitatud 18.03.2018 08:44

Nämmad!