Kalasõbra võileivad õhulise juustukattega

Kuumad ahjuvõileivad suitsukala ja juustuga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 viilu röstimiseks sobivat saia või leiba

määrimiseks võid

Kate:

1 marineeritud kurk

150 g luudest puhastatud suitsukala - nt

suitsulõhet või -forelli

2 sl kappareid

0.5 dl hakitud värsket murulauku

2 munavalget

150 g riivitud mozzarella vm hästisulavat juustu

Valmistamine

Määri leivaviilud võiga. Laota peale viilutatud marineeritud kurk ja tükeldatud suitsukala, puista peale kapparid ja murulauk.
Klopi munavalged tugevaks vahuks, sega riivitud juustuga ja kata sellega võileivad.
Küpseta 250kraadises (grill)ahjus, kuni juustukate on kaunilt kuldne.
Serveeri koos rohelise salatiga.

Retsept on soome Valio lehelt (Kalastajan leivät), pildi tegi ZOOZI.
LISA KOMMENTAAR

Põrnikas
postitatud 16.09.2009 15:27

tegin neid võileibu suitsutatud punase tursaga. Super mõnusad. muna-juustu kate oli kohe nii tore, et ilmselt hakkan seda ka muude soojade leibade peal katsetama.

zoozi
postitatud 13.02.2011 18:09

Väga mõnusad võileivad. Kasutasin kuumsuitsuforelli.

Põrnikas
postitatud 18.09.2013 19:23

Väga-väga-väga maitsev!!