4 viilu röstimiseks sobivat saia või leiba
määrimiseks võid
Kate:150 g luudest puhastatud suitsukala - nt
suitsulõhet või -forelli
2 sl kappareid
0,5 dl hakitud värsket murulauku
150 g riivitud mozzarella vm hästisulavat juustu
Määri leivaviilud võiga. Laota peale viilutatud marineeritud kurk ja tükeldatud suitsukala, puista peale kapparid ja murulauk.
Klopi munavalged tugevaks vahuks, sega riivitud juustuga ja kata sellega võileivad.
Küpseta 250kraadises (grill)ahjus, kuni juustukate on kaunilt kuldne.
Serveeri koos rohelise salatiga.
Retsept on soome Valio lehelt (Kalastajan leivät), pildi tegi ZOOZI.
tegin neid võileibu suitsutatud punase tursaga. Super mõnusad. muna-juustu kate oli kohe nii tore, et ilmselt hakkan seda ka muude soojade leibade peal katsetama.
Väga mõnusad võileivad. Kasutasin kuumsuitsuforelli.
Väga-väga-väga maitsev!!
Kalasõbra võileivad õhulise juustukattega
Kuumad ahjuvõileivad suitsukala ja juustuga.