SKYR hommikusöögiks!

 

Skyr on hea ja toitev põhjamaine roog, mis sobib ideaalselt nii hommiku alustamiseks, lõunaseks vahepalaks kui näkside lisandiks. Valgurikka ja naturaalsena maitseb skyr hästi ning hoiab kõhu kaua täis. Nami-Nami jagab soovitusi, kuidas oma hommikusöökidesse skyri kaasata ning lisab siia inspiratsiooniks mõningad retseptid.

Serveeri Skyri millegi heaga ;)

Kõige klassikalisem, aga imemaitsev viis on võtta topsike Skyri, niristada peale veidi mett ja lisada pähkleid. Maitseb imehästi ja on kasulik ka! Marjasõpradele meeldib kindlasti see mustikatega serveerimisviis, mis hapukast Skyrist mõnusa desserdi teeb.  Sama kombinatsioon on imehea ka röstsaial, seltsiliseks veidike kaneeli.  Proovi järgi!

Tee endale mõnus soolane võileib:

Armastad hommikuks mune ja peekonit süüa? Kombineeri need ürtidega maitsestatud Skyri ja kevadise spargliga ning saad imehea roa! Kui eelistad hommikusöögiks kala, siis proovi suitsulõhet röstitud saiaviilul koos avokaadoga. Suitsukana ja porgandisalatiga serveeritud kreekerid on head nii hommikuks kui piknikule - retsept siin!

Luba endale midagi erilisemat!

Vaba päeva hommikul tasub endale veidi aega võtta ja tavalise saiade röstimise asemel need pannil või sees krõbedaks ning kuldpruuniks praadida! Annab maitsele nii palju juurde! Serveeri saiu Skyri ja banaaniga, saad laste lemmikroa. Eriti mõnusa hilishommiku roa saad, kui röstid veidi koduaia ploome (nende puudumisel sobivad ka virsikud!) ning serveerid koos Skyriga õhulise sarvesaia vahel. Skyri hapukus ja röstitud luuviljaliste magusus on ideaalsed kaaslased! Skyriga saad kiirelt valmistada ka peene magusroa, lisades virsikuid, martsipani ning mandlilaaste. Tasub kindlasti proovimist, retsepti vaata siit!

Loe veel:

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 24.05.2017 20:53 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Martiina
postitatud 03.06.2017 14:02

Meie perele meeldib Skyr väga! Tavaliselt süüakse teda koos veidikese moosiga, aga siin artiklis toodud soolased variandid olid väga väga maitsvad!