Kuum grillvõileib Prosciutto ja mozzarellaga

Croque monsieur on klassikaline kuum võileib singi ja juustuga. Populaarne kiirsöök Prantsusmaa kohvikutes ja baarides. Siin on veidi mugandatud variant musta leivaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g mozzarella juustu õhukeste viiludena

4 viilu kandilist leiba (lõika pikuti pooleks)

4 viilu Parma sinki (Prosciutto di Parma/Prosciutto crudo)

värsket basiilikut

purustatud musta pipart

Valmistamine

Lõika juust viiludeks, laota ühekordse kihina neljale leivaviilule. Maitsesta hakitud basiiliku ja musta pipraga. Kata singiviiluga ning suru õrnalt peale ülejäänud leivaviilud.
Aseta ahjuplaadile ning küpseta kuumas grillahjus 2 minutit ühelt ja 2 minutit teiselt poolt, kuni mozzarella on pehmenema ja sulama hakanud.
Serveeri kuumalt.

LISA KOMMENTAAR