Pese nõgeselehed jooksva külma vee all puhtaks, siis nõruta. Kasuta kummi- või kilekindaid, muidu saad haiget! (Pärast kuumutamist nõgesed enam ei kõrveta).
Kuumuta oliiviõli praepannil. Lisa nõgeselehed ja kuumuta minut aega, kuni lehed on närtsitatud. Siis lase minut aega jahtuda, seejärel haki jämedalt.
Sega kausis hapukoor, sinep ja pool sinihallitusjuustust, lisa nõgesed ja maitsesta pipraga.
Kuumuta grillahi. Rösti juuretisesaia viilud kergelt mõlemalt poolt. Siis jaota nõgese-juustusegu saiadele, murenda peale ülejäänud juust ja grilli saiad ahjus kuldseks.
Serveeri kohe.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (September 2011, Nettle and blue cheese rarebit; algretseptis kasutati Blue Vinney juustu); pildi tegi ILSE.
Röstsaiad nõgese ja sinihallitusjuustuga
Sinep ja rammus hapukoor sobivad hästi täiendama nõgese veidi "rohelist" maitset.