Röstsaiad nõgese ja sinihallitusjuustuga

Sinep ja rammus hapukoor sobivad hästi täiendama nõgese veidi "rohelist" maitset.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

200 g nõgeselehti või spinatit

150 g Saare smetana hapukoort

1 tl terasinepit

140 g sinihallitusjuustu

musta pipart

4 viilu juuretisesaia või peenleiba

Valmistamine

Pese nõgeselehed jooksva külma vee all puhtaks, siis nõruta. Kasuta kummi- või kilekindaid, muidu saad haiget! (Pärast kuumutamist nõgesed enam ei kõrveta).

Kuumuta oliiviõli praepannil. Lisa nõgeselehed ja kuumuta minut aega, kuni lehed on närtsitatud. Siis lase minut aega jahtuda, seejärel haki jämedalt. 

Sega kausis hapukoor, sinep ja pool sinihallitusjuustust, lisa nõgesed ja maitsesta pipraga.

Kuumuta grillahi. Rösti juuretisesaia viilud kergelt mõlemalt poolt. Siis jaota nõgese-juustusegu saiadele, murenda peale ülejäänud juust ja grilli saiad ahjus kuldseks. 

Serveeri kohe. 

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (September 2011, Nettle and blue cheese rarebit; algretseptis kasutati Blue Vinney juustu); pildi tegi ILSE.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 19.05.2022 18:55

Tegime täna spinatiga, juustuks oli mingi sakslaste "hallitus", saiaks ciabatta. Kiideti!