Kokandussõnastik

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ü Y KÕIK

Quatre épices (prantsuse maitseainesegu)

Klassikaline prantsuse maitseainesegu (tõlkes "neli vürtsi"), mis on pärit barokkajastust. Koostisesse kuuluvad muskaatõis, valge (ja mõnikord ka must) pipar, nelk, ingver. Mõned vürtsimeistrid lisavad ka vürtspipart, kaneeli[...]

Quesadilla (Mehhiko köök)

Mehhiko köögist pärit roog - täidetud ja praetud nisutortilja.

Quorn

Quorn on tehistoiduaine, mis leiutati Inglismaal 1967.a. alustatud uurimisprojekti tulemusena. Tegemist on mikroskoopilistest Fusarium graminearum seentest valmistatud valguproduktiga. Nime 'quorn' pakkus välja toote leiutaja Dr Gerard Solomon[...]