Toome Nami-Nami lugejateni 28 soovitust, mida sahvrisse varutud konservitud tuunikalaga teha.
Proovi nt tuunikalatäidisega tuuletaskuid, tuunikalaomletikesi (lõika neljaks ja serveeri tikuampsudena) või siis peolaua klassikuid, täidetud mune - nt huevos rellenos ehk täidetud mune Hispaania moodi või täidetud mune tuunikala ja päikesekuivatatud tomatiga:
Tuunikalast saab maitsva leiva- või saiakatte. Meil on näiteks muna-tuunikalakattega ning kodujuustu-tuunikalakattega variandid. Klassikalised topeltvõileivad ehk sändvitsid jäävad tuunikalaga eriti mahlakad - meil selline tore Pret-A-Mangeri retsept.
Soojad võileivad täidavad eriti hästi kõhtu. Siin näiteks hommikusöögi- või brunch'i-lauale sobivad saiakorvikesed tuunikalaga, tuunikalakattega krõbedad polaarsaiad ning juustu-tuunikalakattega krõbedad saiad:
Lõpetuseks kaks vräpisoovitust ja üks suupistevõileiva soovitus - tortiljarullid tuunikala ja kikerhernestega, tuunikalarullid kodujuustuga ja oa-tuunikalamääre saia peale:
Tuunikalaga võileivatordid leiad siit. Kindlasti soovitame proovida seda maitsvat ja mahlast tuunikalatorti, suursugust sulajuustu-tuunikalatorti ja Kataköögi võileivatorti.
Konservitud tuunikala on tänuväärne salatimaterjal. Kasuta salatites kindlasti kvaliteetset tuunikalakonservi, sest salatites on tooraine maitse paremini tunda! Itaaliapärane oa-tuunikalasalat valmib vaid mõnest komponendist. Kui õnnestub kusagilt küpseid ja maitsvaid tomateid saada, saad teha itaaliapärast panzanella-salatit. Väga mõnus ja toitev on tuunikala-kikerhernesalat röstitud paprikaga.
Veel soovitame farfalle-salatit tuunikalaga, toekat avokaado-tuunikalasalatit ja kihilist muna-juustu-tuunikalasalatit ehk Austria salatit:
Häid tuunikalapirukaretsepte on meil mitu. Proovi juustu-tuunikalapirukat, Galicia piirkonnast pärit empanada gallega pirukat või quiche-tüüpi vahemerelist pirukat:
Lisaks on meil pakkuda põnev ahjupannkook tuunikalaga, tuunikalaga tortiljapitsa ja pitsapõhjapulbriga tuunikalapitsa:
Riis, hernes, mais, paprikas, muna ja muidugi tuunikala, kaste igaühe maitse järgi, kes majoneesiga kes õlipõhjase kastmega (viimane kaste on meie pere lemmik). Tuleb hea salat - meie pere meelest.
Just sama meiegi peres, kõigile meeldib.
Tuunikala-kikerherne pasteet, natuke laimi mahla ka. Sobib hästi röstitud musta leiva peale.
Võileivatort! Tuunikala majoneesiga ära segada ja röstsaia vahele ja peale laduda. Peale hakin tavaliselt värsket kurki. Lasen öö külmkapis seista. Tuleb pidulik, lihtne ja ülimaitsev!
Tuunikala-kikerherne pasteet, natuke laimi mahla ka. Sobib hästi rõstitud musta leiva peale.