Konservitud valgetest ubadest ja tuunikalast määre sobib nii leivakatteks kui ka dipikastmeks.
400 g purk valgeid konservube
200 g purk õliga tuunikalakonservi
2 anšoovisefileed
0.5 sidruni mahl
purustatud musta pipart
röstitud saia või nisuleiba
musti oliive või päikesekuivatatud tomateid
värsket tüümiani e. aed-liivateed
Kurna konservitud oad, pane köögikombaini või kannmikserisse. Lisa tuunikala* ja püreesta ühtlaseks.
Lisa anšoovisefileed ja sidrunimahl, maitsesta pipraga. Püreesta uuesti ühtlaseks.
Serveeri (grillitud) nisuleival, peale pane oliive või päikesekuivatatud tomateid ning veidi värsket tüümiani.
Tuunikala-oamääre
Konservitud valgetest ubadest ja tuunikalast määre sobib nii leivakatteks kui ka dipikastmeks.