Tuunikala-oamääre

Konservitud valgetest ubadest ja tuunikalast määre sobib nii leivakatteks kui ka dipikastmeks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g purk valgeid konservube

200 g purk õliga tuunikalakonservi

2 anšoovisefileed

0.5 sidruni mahl

purustatud musta pipart

Serveerimiseks:

röstitud saia või nisuleiba

musti oliive või päikesekuivatatud tomateid

värsket tüümiani e. aed-liivateed

Valmistamine

Kurna konservitud oad, pane köögikombaini või kannmikserisse. Lisa tuunikala* ja püreesta ühtlaseks.

Lisa anšoovisefileed ja sidrunimahl, maitsesta pipraga. Püreesta uuesti ühtlaseks. 

Serveeri (grillitud) nisuleival, peale pane oliive või päikesekuivatatud tomateid ning veidi värsket tüümiani.

  • Kui Sulle anšoovis ei meeldi, siis kasuta maitsestamiseks lihsalt rohkem soola.
  • Kui kasutad tuunikalatükke õlis, siis lisa koos õliga. Kui tuunikalatükke vees, siis kurna hoolega ning lisa köögikombaini ka 2 sl oliiviõli.
  • Määre ise on gluteenivaba, vajadusel serveeri mõne gluteenivaba leiva-saiaga. 
  • Maitsestamiseks sobib ka paprikapulber, sidrunimahl jms. 
LISA KOMMENTAAR