Tuunikala-oamääre

Konservitud valgetest ubadest ja tuunikalast määre sobib nii leivakatteks kui ka dipikastmeks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g purk valgeid konservube

200 g purk õliga tuunikalakonservi

2 anšoovisefileed

0,5 sidruni mahl

purustatud musta pipart

Serveerimiseks:

röstitud saia või nisuleiba

musti oliive või päikesekuivatatud tomateid

värsket tüümiani

Valmistamine

Kurna konservitud oad, pane köögikombaini või kannmikserisse. Lisa tuunikala* ja püreesta ühtlaseks.

Lisa anšoovisefileed ja sidrunimahl, maitsesta pipraga. Püreesta uuesti ühtlaseks. 

Serveeri (grillitud) nisuleival, peale pane oliive või päikesekuivatatud tomateid ning veidi värsket tüümiani.

Nipid ja soovitused:

  • Kui Sulle anšoovis ei meeldi, siis kasuta maitsestamiseks lihsalt rohkem soola.
  • Kui kasutad tuunikalatükke õlis, siis lisa koos õliga. Kui kasutad tuunikalatükke vees, siis kurna hoolega ning lisa köögikombaini ka 2 sl oliiviõli.
  • Määre ise on gluteenivaba, vajadusel serveeri mõne gluteenivaba leiva-saiaga. 
  • Maitsestamiseks sobib ka paprikapulber, sidrunimahl jms. 
LISA KOMMENTAAR

Age M.
postitatud 22.05.2025 11:39

Veeretasin üht tuunikalakonservi paar nädalat kapis ühest kohast teise ja ei tekkinud ühtegi isutavat kooslust, kuni hüppas nami-namis ette oa-tuunikalamääre..mmm, tehtud- hea ja lihtne