Suursugune võileivatort

Mahlane ja mahe võileivatort on parim siis, kui see eelmisel päeval valmis teha.

Kogus
kaheteistkülmnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
1 tund + üleöö jahedas
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 pätsi viilutatud röstsaia

Muna-krabinuudlitäidis:

4-5 keedetud muna

200 g riivitud juustu

200 g Merevaigu sulatatud juustu

2 sl paksemat majoneesi

250 g paksemat hapukoort

200 g makrat (st 1 pakk krabinuudleid)

soola

Tuunikalatäidis:

2 nõrutatud tuunikalakonservi

200 g Merevaigu sulatatud juustu

0.5 sidruni mahl

2 sl paksemat majoneesi

250 g paksemat hapukoort

värsket tilli

Kaunistuseks:

kooritud krevette

keedetud muna

Valmistamine

Valmista kõigepealt muna-krabinuudlitäidis ja tuunikalatäidis.

Laota alusele 6 saiaviilu, määri peale pool tuunikalatäidisest. Siis kiht saia, peale pool muna-krabinuudlitäidisest. Uuesti kiht saia, siis tuunikalatäidist, siis saia ja kõige peale ning servadele muna-krabinuudlitäidist.

Pane võileivatort 24 tunniks jahedasse (soovitavalt külmkappi). Enne serveerimist kaunista võileivatort krevettide ja hakitud keedumunaga.

Pereköögi retsept. Kauni pildi tegi LIILIA.

LISA KOMMENTAAR

Astrid
postitatud 10.04.2011 13:54

Olen teinud seda torti mitmeid kordi. Parim on olnud tulemus siis kui olen valmistanud tordi lausa üleelmisel õhtul, ühe tuunikala olen asendanud lõhekonserviga ja riivitud juustust pool olen pannud lepasuitsu juustu (just pool, muidu liiga suitsujuustune), usun et olen ka mõlemasse segusse veidi rohkem pannud majoneesi ja hapukoort (parim on hellmanns majonees). Olen kasutanud kreveti merevaiku.
Viimastel kordadel ei ole eriti kaunistada viitsinud, olen pannud külgedele majoneesi, siis hakkavad ilusad kurgiviilud hästi külge, peale olen ka teinud kurgiviiludest roose ja pannud veidi tilli, paprikaga saab ilusaid värve ;)
Mitte kunagi ei ole lõiganud saiaservi ära, üleliigne ja tarbetu tegevus, kui kastmeid ilusti jaotada. Olen kasutanud tavalist röstsaia. Imbub suurepäraselt.

liilia
postitatud 08.02.2011 09:46

väga maitsev tulemus! kaunistuseks kasutasin tomateid, paprikat, kurki ja maisterohelist. kasutasin täistera röstsaia ja eemaldasin saiakoorikud. Veel üks soovitu- kui pole aega üleöö seista lasta, siis võiks saiu veidike immutada nt. kalakonservivedelikuga.

Tiramiiiisu
postitatud 17.07.2011 11:33

Tuli väga mahlane ja maitsev, hea retsept!

Tent
postitatud 04.05.2013 18:00

Tore!

dag
postitatud 03.10.2013 22:56

Mitmele inimesele jätkub sellest tordist ?

Liis
postitatud 04.01.2014 15:20

Nagu on kirjas: Kogus: kaheteistkülmnele

Kati
postitatud 07.02.2014 10:56

parim võileivatort mida olen söönud või teinud (ja olen neid elus ikka piisavalt maitsnud :))

Hexy
postitatud 06.04.2014 10:20

Maitsev võileivatort, sõid ka need külalised, kes muidu tuunikala ei armasta.

Merili
postitatud 07.05.2014 13:49

Kas 6 saiaviilu on siis nagu 3x3 ja see teeb 9 ruutu, ja 12-nele inimesele? Hmm veel huvitab mitu kihti sa sellest 2 pätsist said? eeldades et see on see super suur röstsai :P

Pille
postitatud 07.05.2014 14:25

Merili, kuus saiaviilu on ikka pigem 2x3 ehk siis 6 ruutu. Ja kui on mitmekihiline tort, siis ühest ruudust jätkub kahele sööjale kindlasti!

Liis
postitatud 27.03.2015 09:49

Minu lemmik ka! Täna just tuli nii meeletu isu, et lähen õhtul poest läbi ja teen kodus. Mina olen ise muidu päris pisikene, aga kuskil 4-kihilost torti jõuan vabalt mitu tükki järjest ära süüa. Lihtsalt nii maitsev!

Julia
postitatud 05.01.2016 17:53

Väga maitsev !!!!!!!!!!!!!!!!

Ago.
postitatud 19.06.2016 13:40

Nagu nimigi juba ütleb, siis on tegemist tõesti suursuguse võileivatordiga :)

Ilse
posted on 19.06.2016 13:47

Super, suu hakkab vett jooksma :)

Liine
postitatud 20.06.2016 21:09

Minu jaoks liiga juustune ja kuidagi tummine. Kui teinekord teen, ei pane nii palju merevaiku. Selle asemel panen rohkem hapukoort ja majoneesi. Ehk panen vahele ka paprikat või kurki, et väheke värskust lisada.