Vala makaronid soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeda vastavalt pakendi juhistele al dente.
Pane segamiskausi põhja paar lusikatäit oliiviõli. Pese kirsstomatid, lõika pooleks või neljaks. Lõika oliivid pooleks. Lõika mozzarella väiksemateks tükkideks. Kurna tuunikala, suru kahvliga katki. Haki basiilik väiksemateks tükkideks. Pane kõik kaussi.
Kui pasta on al dente, siis kurna, aseta jooksva külma vee alla ja nõruta. Lisa salatikaussi ja sega korralikult läbi. Lase vähemalt 30 minutit maitsestuda.
Nirista soovi korral salatile veel veidi oliiviõli, siis serveeri.
Väga meeldis.
Otsustasin selle retsepti kasuks, kuna salati saab varem valmis teha ja sobival hetkel peolauale tõsta.
Kasutasin Abba tuunikalakonservi, Tere mozzarellakirsse ja viilutatud oliive.
Farfalle-tuunikalasalat
Salatis on tuunikala, farfalle-lipsukesed, oliivid, kirsstomatid ja värske basiilik - tõsiselt suvine ja vahemereline!