Täidetud munad tuunikalaga

Huevos rellenos ehk täidetud munad Hispaania moodi. 

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 keedetud muna või 2 karbitäit vutimune

1 nõrutatud veega tuunikalakonserv

2-3 sl majoneesi

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

suitsupaprikat (pimentón dulce)

soola

Kaunistuseks:

peenelt hakitud musti oliive

peenelt hakitud siledalehist peterselli

hakitud marineeritud paprikat

Valmistamine

Koori munad ja lõika pikuti pooleks. Võta munarebu ettevaatlikult välja, pane kaussi. Tõsta munavalged serveerimisalusele üksteise kõrvale*.

Suru tuunikala kahvliga katki, lisa munakollastele koos majoneesi, tomatipüree ja paprikapulbriga. Maitsesta soola-pipraga ning sega ühtlaseks. 

Tõsta täidis teelusika abil munavalgepoolikutesse. (Soovi korral pane tunniks-paariks külmkappi ootele, aga kata siis kergelt nt toidukilega).

Puista peale hakitud musti oliive, peterselli ja hakitud marineeritud paprikaid. Serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Lõika iga munapooliku alt väike viilakas ära, siis püsib see paremini püsti!
  • Sama täidis sobib nii vutimunade kui ka tavaliste kanamunade jaoks.
  • Kui tuunikalatäidist üle jääb, siis serveeri seda nt väikeste ümmarguste näkileibade ehk nii rukkinööpidega. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 30.03.2018 17:07

Korduvalt tehtud, sh Hispaania köögi koolitusel. Meeldivad! Täidis sobib väga hästi ka nn rukkinööpide sisse.