Mida teha kikerhernestest?

2020. aasta kevadtalvel on kõiksugu retseptid konservitud ja kuivatatud kaunviljadest eriti hinnas. Teeme ülevaate kõige populaarsematest kikerherneretseptidest Nami-Namis. 

Toome Nami-Nami lugejateni 22 soovitust, mida sahvrisse varutud konservitud kikerhernestest teha. 

Araabiahõnguline hummus

Kõige tuntum roog kikerhernestest on kahtlemata hummus ehk kikerhernemääre. Nami-Namis on olemas nii klassikaline tahiinipastaga hummus bi tahini, fuksiaroosa peedihummus kui ka kergelt jõuluhõnguline röstporgandihummus.

Ent see pole sugugi kõik. Siin-seal olla juba kevadekuulutajat karulauku nähtud ja karulauk passib imeliselt karulauguhummuse sisse. Tahiinipõlgurid võivad teha hummust ka selleta ja panustada sidrunile ja vürtsköömnetele nagu selles Jamie kikerhernepastas. Kevadiselt rõõmus on spinatihummus

Rösti ja krõmpsuta!

Röstitud kikerherned on väga mõnus snäkk. Sobivad niisama näksimiseks kui ka näiteks avokaadovõileiva peale:

Kergemad ja toekamad võileivad

Kikerhernestest saab teha maitsvaid võileibu. Proovi näiteks tuunikala-kikerhernevräppe, põnevaid falafeliburgereid või siis klassikalisi falafele pitasaiaga (siin on küll vaja kuivatatud kikerherneid):

Tee suppi!

Kikerherned sobivad hästi suppidesse, lisades neile tummisust. Nami-Nami kikerhernesuppide seast soovime esile tõsta neid kolme: Maroko kikerherne-tomatisupp, kergelt suitsune kikerhernesupp ja Andaluusia kana-kikerhernesupp:

Maitsvad road laiast ilmast

Kuigi Eesti köögis on kikerherned vähelevinud, siis mujal maailmas on kikerherneroogi küllaga. Proovi näiteks suitsutatud paprikaga maitsestatud garbanzos y chorizo pannirooga Hispaaniast, vürtsikat chana masala kikerhernekarrit Indiast või klassikalist Rooma rooga pasta e ceci:

Toitvad salatid

Kikerhernestega salateid on meil mitmeid (vt siit), toome neist välja näiteks marokohõngulise pommu-kikerhernesalati, taimse avokaado-kikerhernesalati ja  karri-kikerhernesalati:

Tee magustoitu!

Muide, kikerhernestest saab ka magustoitu teha! "Magus hummus" on viimastel aastatel laineid löönud ja meil on Nami-Namis lausa kaks retsepti. Esimeses kausis on küpsisetainahummus ja tagumises šokolaadihummus:

Loe veel:

Hea lugeja! Milline on Sinu lemmikroog kikerhernestest? Anna kommentaarides teada!

Pille Petersoo
Pille Petersoo
postitatud 14.03.2020 17:42 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Tiina
postitatud 15.03.2020 08:53

Maroko kikerherne-tomatisupp on lemmik!

ÕunaIiris
postitatud 31.03.2020 12:09

Sõbranna tehtud kikerhernehummus ja minu enda tehtud kikerhernetort. Seda viimast ma timmin nii- ja naapidi. Üks versioon on "Eesti 100 torti" raamatus.

Helena
postitatud 23.08.2020 13:39

Vahvad retseptid! Ja kui kikhernepurgi vedelik vahustata, saab vegebeseed :) <a target="_blank" href="https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaniset-pavlovat">https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaniset-pavlovat</a>

Pille
posted on 23.08.2020 15:03

Helena, jaaa, meil on siin endal ka mitmed aquafaba-retseptid: https://nami-nami.ee/otsi/aquafaba

ÕunaIiris
postitatud 15.03.2021 14:04

Hetkel on minu lemmikud kikerhernekeeks või -biskviidiga tordid. Kikerhernega täiendatud kohupiimavormi olen nüüd suisa 3 korda teinud.