3 õli
3 x 400 g purki konservitud kikerherneid
1-2 sl karripulbrit
3-4 sl sojakastet
2 purgikest BON soja salatikastet
2-3 avokaadot
karbitäis kirsstomateid
1 jääsalat või Hiina kapsas
punt värsket basiilikut
Vala kuumale pannil natuke õli, lisa loputatud-nõrutatud kikerherned ja prae 2-3 minutit. Lisa karripulber ja sojakaste. Sega kõik läbi ning prae veel minut aega. Lisa BON soja salatikaste, sega ja kuumuta minut aega. Eemalda pann tulelt, lase segul natuke jahtuda.
Eemalda küpsetelt avokaadodelt kivid, tükelda viljaliha. Tükelda kirsstomatid. Lõika jääsalat või kapsas väiksemateks tükkideks.
Sega praetud kikerherned ülejäänud komponentidega ning lisa värske rebitud basiilik. Vajadusel lisa veel pisut salatikastet.
BON soja salatikaste on eestimaine taimne majonees, mida saab lisada kõikidele toitudele, mis vajavad maitsestamiseks. Sobib nii salatitesse kui ka iseseisvalt kastmena, teeb toidu mahlaseks ja maitsvaks.
Sandra Vungi (www.taimetoit.ee) retsept, veidi tuunitud. Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille Petersoo.
Tegin pool kogust, kasutasin kirsstomateid ja jääsalatit. Järgmisel korral panen pigem Hiina kapsast, sest jääsalat jääb majoneesilaadsete kastmete sees natuke "ligane". Muidu oli igati tore salat, mehele meeldis ka. Kastet paneksin järgmisel korral pigem vähem - ca 3/4 karpi poole koguse peale ehk siis 1,5 karpi retseptis toodud koguse kohta.
Avokaado-kikerhernesalat
Toekas taimne ja värvikirev salat, mis sobib ka veganitele.