Avokaado-kikerhernesalat

Toekas taimne ja värvikirev salat, mis sobib ka veganitele.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 õli

3 x 400 g purki konservitud kikerherneid

1-2 sl karripulbrit

3-4 sl sojakastet

2 purgikest BON soja salatikastet

2-3 avokaadot

karbitäis kirsstomateid

1 jääsalat või Hiina kapsas

punt värsket basiilikut

Valmistamine

Vala kuumale pannil natuke õli, lisa loputatud-nõrutatud kikerherned ja prae 2-3 minutit. Lisa karripulber ja sojakaste. Sega kõik läbi ning prae veel minut aega. Lisa BON soja salatikaste, sega ja kuumuta minut aega. Eemalda pann tulelt, lase segul natuke jahtuda. 

Eemalda küpsetelt avokaadodelt kivid, tükelda viljaliha. Tükelda kirsstomatid. Lõika jääsalat või kapsas väiksemateks tükkideks. 

Sega praetud kikerherned ülejäänud komponentidega ning lisa värske rebitud basiilik. Vajadusel lisa veel pisut salatikastet. 

Kasutatud tooted:

BON soja salatikaste on eestimaine taimne majonees, mida saab lisada kõikidele toitudele, mis vajavad maitsestamiseks. Sobib nii salatitesse kui ka iseseisvalt kastmena, teeb toidu mahlaseks ja maitsvaks.

Loe veel:

Sandra Vungi (www.taimetoit.ee) retsept, veidi tuunitud. Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille Petersoo

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 30.03.2017 08:51

Tegin pool kogust, kasutasin kirsstomateid ja jääsalatit. Järgmisel korral panen pigem Hiina kapsast, sest jääsalat jääb majoneesilaadsete kastmete sees natuke "ligane". Muidu oli igati tore salat, mehele meeldis ka. Kastet paneksin järgmisel korral pigem vähem - ca 3/4 karpi poole koguse peale ehk siis 1,5 karpi retseptis toodud koguse kohta.