Kikerhernesupp väikese suitsumekiga

Suitsutatud paprika pulbriga maitsestatud kikerhernesupp

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

1 hakitud punane sibul

3 hakitud küüslauguküünt

2 hakitud sellerivart

2 tl hakitud värsket rosmariini

400 g purk konservitud kikerherneid

1 tl suitsupaprikat

2 loorberilehte

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

400 g purk konservitud purustatud tomatit

4-5 kulbitäit vett või puljongit

soola ja musta pipart

väike peotäis hakitud siledalehist peterselli

Valmistamine

Kuumuta oliiviõli suures paksupõhjalises potis. Lisa hakitud sibul, küüslauk, sellerivars ja rosmariin. Prae paar minutit, kuni köögiviljad pehmenema hakkavad.

Lisa nõrutatud kikerherned, suitsutatud paprika pulber, loorberilehed, tomatipasta ja purustatud tomatid. Kuumuta keemiseni.

Lisa vesi, maitsesta soola-pipraga ja kuumuta uuesti keemiseni. Alanda kuumust ja keeda tasasel tulel 10 minutit.

Eemalda loorberilehed. Lase veidi jahtuda, siis püreesta umbes pool kogusest köögikombainis või kannmikseris. Sega saadud püree supi sekka. Maitsesta, sega juurde petersell ja serveeri.

Tamasin Day-Lewise retsept raamatust "Supper for a Song: Creative Comfort Food for the Resourceful Cook", mugandatud kujul.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 21.03.2011 20:11

Polnud paha, aga mulle see Maroko variant maitses ikka rohkem.