1 sl oliiviõli
1 hakitud punane sibul
3 hakitud küüslauguküünt
2 hakitud sellerivart
2 tl hakitud värsket rosmariini
400 g purk konservitud kikerherneid
1 tl suitsupaprikat
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
400 g purk konservitud purustatud tomatit
4-5 kulbitäit vett või puljongit
soola ja musta pipart
väike peotäis hakitud siledalehist peterselli
Kuumuta oliiviõli suures paksupõhjalises potis. Lisa hakitud sibul, küüslauk, sellerivars ja rosmariin. Prae paar minutit, kuni köögiviljad pehmenema hakkavad.
Lisa nõrutatud kikerherned, suitsutatud paprika pulber, loorberilehed, tomatipasta ja purustatud tomatid. Kuumuta keemiseni.
Lisa vesi, maitsesta soola-pipraga ja kuumuta uuesti keemiseni. Alanda kuumust ja keeda tasasel tulel 10 minutit.
Eemalda loorberilehed. Lase veidi jahtuda, siis püreesta umbes pool kogusest köögikombainis või kannmikseris. Sega saadud püree supi sekka. Maitsesta, sega juurde petersell ja serveeri.
Tamasin Day-Lewise retsept raamatust "Supper for a Song: Creative Comfort Food for the Resourceful Cook", mugandatud kujul.
Kikerhernesupp väikese suitsumekiga
Suitsutatud paprika pulbriga maitsestatud kikerhernesupp